Odžaci

Kavkaski ovčar najlepši pas međunarodne izložbe u Odžacima

Na 14. po redu međunarodnoj izložbi “CACIB Odžaci” u konkurenciji je bilo preko 200 pasa koje je ocenjivalo petoro domaćih i inostranih kinoloških sudija.

Manifestaciju je obeležio dobar odziv izlagača iz Srbije i inostranstva.

Za izložbu su prijavljeni psi u 90 rasa, a za najbolje po grupama organizatori iz Kinološkog društva “Odžaci” obezbedili su pehare i vredne nagrade.

Za najlepšeg psa izložbe proglašen je kavkaski ovčar Bairak Azskas Patriot, vlasnika Sanje i Vladimira Jokića iz Novog Sada.

- Iako se dešava nekoliko izložbi u jednom danu, uvek ispoštujem organizatore u Odžacima, takva mi je neka tradicija. Jeste da rezultati nama nikada ne izostaju jer imamo velik i dobar tim kvalitetnih pasa, ne dešava se svakog vikenda da imamo najlepšeg psa izložbe sa kavkaskim ovčarom, a lepe rezultate smo ostvarili i po ostalim rasama – kaže Milan Ognjenović, vlasnik škole za obuku pasa iz koje dolazi i apsolutni šampion izložbe u Odžacima.

Na drugom mestu u izboru za najlepšeg psa izložbe našao se nemački kratkodlaki ptičar Tim Silesia, vlasnika Dragomira Maglića iz Sombora, dok je treći zapadno škotski beli terijer Alborada Mike čiji je vlasnik iz Grčke.

Titulu najlepšeg mladog psa poneo je sibirski haski, vlasnice Sonje Miko iz Apatina.

Delegat izložbe bio je Tibor Bošnjak iz Kinološkog saveza Srbije.

- Na izložbi je zaista bilo jako puno lepih primeraka koji su prijavljeni za ovu manifestaciju. Stranci već godinama dolaze na ovu međunarodnu izložbu i jako vole da učestvuju u Odžacima – rekao je Bošnjak.

Kvalitetni psi, dobra organizacija i lep ambijent su glavne odlike međunarodne izložbe pasa u Odžacima, a ono što je ove godine izostalo zbog hladnog vremena bila je veća poseta.

Najuporniji u publici su ipak ostali do kraja i prisustvovali su najatraktivnijem delu manifestacije, takozvanom “Best in Show”, izboru najlepšeg psa izložbe koji je održan u centralnom ringu.

- Poslužilo nas je vreme bar toliko da nije bilo kiše do kraja izložbe. Imali smo i solidan odziv izlagača. Problem nam je napravio zastoj na granici zbog čega su izlagači iz inostranstva kasnili, ali su se ipak pojavili na izložbi – kaže Milorad Breka, predsednik Kinološkog društva “Odžaci”.

Pokrovitelj međunarodne izložbe pasa bila je opština Odžaci.

Izvor: ico.rs

Top