Otvoren šalter za preduzetnišvo u Uslužnom centru u Kuli

Sektor preduzetništva PKS otvorio je danas u Kuli, Šalter za preduzetnike, prvi van beogradskih opština, sa ciljem podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća i njihovog poslovnog povezivanja. Rad šaltera za preduzetništvo pružiće na jednostavan način preduzetnicima sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije.

Preduzetnici na šalteru mogu da se informišu i o subvencijama, konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama,pripremi poslovnih planova i svi drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja.

„Nastojaćemo da ispunimo očekivanja preduzetnika i uveren sam da ćemo ,u narednom periodu, moći da se pohvalimo dobrim rezultatima radom ovog šaltera. U tom smislu od velikog značaja je i podrška Privredne komore Srbije „, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.

„Šalter za preduzetnike funkcioniše kao „onestopshop“. To je nefinansijska podrška postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim aktivnim programima i aktivnostima i doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije“ , kaže Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS. Ona je dodala da su ovakvi šalteri izuzetno važni za poslovanje preduzetnika na lokalnom nivou kao i da je podrška lokalne samouprave od velike važnosti za razvoj privrede u opštinama i regionu i pozvala prisutne preduzetnike da u što većem broju koriste usluge šaltera.

„Cilj ove ideje je da zajedno sa lokalnim zajednicama opština Kula, Odžaci, Sombor i Apatin na osnovu sporazuma o tehničkoposlovnoj saradnji, olakšamo preduzetnicima ovog regiona da na jednom mestu, koje će biti jasno definisano, budu sve informacije od značaja za njihov rad, a sa ciljem stvaranja dobrog poslovnog ambijenta, u kojem će privrednicima biti olakšano poslovanje i samim tim stvaranje većeg profita i otvaranje novih radnih mesta“, rekao je Zoran Bulatović, direktor PKS-RPK Sombor

Top