Apatin

Završene 56. Apatinske ribarske večeri

Tradicionalne apatinske ribarske večeri, održale su se proteklog vikenda po 56. put u našem gradu. Prethodile su im kvalifikacije u kuvanju ribljeg paprikaša po selima, a iste su se nastavile i prvog dana na Trgu Nikole Tesle. Četvrtak je bio rezervisan i za fenomenalan scenski nastup u kom je Dejan Ožegović predstavio reviju svojih frizura. Nastavak druženja odvijao se uz nastup „večitog romantika“ Željko Vasić.

Sutradan su nastavljene kvalifikacije u kuvanju ribljeg paprikaša u iščekivanju nastupa dr Neleta Karajlića. I dok je centar grada mirisao na paprikaš i riblje specijalitete iz „Fud kornera“, Nele nas je podsećao na neke davne hitove i vremena u kom smo ih pevali, još jednom pokazavši i dokazavši da je jedan od najvećih „šou mena“, pesnika i umetnika.

Treći dan 56. Apatinskih ribarskih večeri obeležio je fenomenalan nastup Jovana Perišića na prepunom Trgu Nikole Tesle.

Pre nastupa popularnog pevača, odvijalo se finalno kuvanje apatinskog ribljeg paprikaša i proglašenje najboljeg kuvara. Ispred Ivana Senjija i Miloša Rakas, koji su zauzeli drugo i treće mesto, titulu najboljeg kuvara je poneo Robert Ham. Nagrade svoj trojici učesnika uručila je predsednica SO Apatin Nika Petrović. Nakon uručenja nagrada, usledio je i spektakularan vatromet, a publika je u nastavku programa uživala uz zvuke narodne muzike do kasno u noć.

Apatinski publika i gosti imali su priliku da subotnje veče provedu i uz drugačiji zvuk. Na kanalu kod „Bele loze“ bajkeri su upriličili fantastično veče. Smenjivala su se četiri benda, te je bublika mogla mogla da uživa uz zvuke roka, hardroka, bluza, metala i pank roka.

Gostiju je bilo kao i svake godine sa svih strana Evrope, te se može reći da je Apatin poslao prelepu sliku za buduće događaje koji će uslediti i narednih godina.

Još vesti iz kategorije...

Top