Apatin

Sve spremno za doček pravoslavne Nove godine u Apatinu

U nedelju, 13. januara, vernici koji se pridržavaju julijanskog kalendara dočekuju Novu godinu, u narodu poznata kao "Srpska Nova godina". Turistička organizacija Apatin, pod pokroviteljstvom opštine Apatin, i ovoga puta pripremila je bogat program za svoje sugrađane.

- Program startuje u nedelju, 13. januara, u 21 sat, na Trgu Nikola Tesla u Apatinu, nastupom Etno grupe ,,Lazarice'' iz Prigrevice, a nakon njih imaćemo priliku slušati apatinsku grupu ,,Gold''. Od 23 sata, kao zvezde večeri, nastupiće popularni bend ,,Nervozni poštar''. U ponoć ćemo svi zajedno uživati u tradicionalnom vatrometu, a tokom cele večeri TO Apatin će prisutnim gostima služiti besplatno kuvano vino i čaj, rekao je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije našeg grada.

Jović je apelovao na sve goste koji budu prisustvovali dočeku Srpske Nove godine u Apatinu da se uzdrže od upotrebe nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.

- Na ovakvim događajima su pojačane mere nadzora. Pripadnici MUP-a obavljaće svoju dužnost, te bih apelovao na sve goste da se uzdrže od korišćenja nedozvoljenih pirotehničkih sredstava. Na taj način ugrožavaju i sebe i druge, a da ne govorim o tome da je potpuno nepotrebno da jedan tako lep događaj pokvarimo prijavom ili kaznom, zaključuje direktor TO Apatin.

Izvor: 025info.rs

Još vesti iz kategorije...

Top