Apatin

Poznati učesnici 56. Apatinskih ribarskih večeri

Sve je spremno za početak tradicionalne turističke manifestacije „Apatinske ribarske večeri“, koje će se pedeset šesti put zaredom održati u u Apatinu od 4. do 7. jula – potvrdio nam je Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije opštine Apatin.

Tokom četiri dana Apatinci i njihovi gosti će uživati u brojnim dešavanjima sa preko 1000 učesnika i 40 različitih sadržaja, koncerata, revija, izložbi, predstava, sportskih takmičenja te nadmetanja u kuvanju ribljeg paprikaša.

Svečano otvaranje „56. Apatinskih ribarskih večeri“ predviđeno je, 4. jula, tradicionalnim obraćanjem predsednika opštine Apatin, kojem će prethoditi defile mažoretkinja, koncerti domaćih bendova, nastupi kulturnoumetničkih društava, filatelistička izložba, revija frizura i kvalifikacije za Zlatni kotlić.

Nakon otvaranja manifestacije, na trgu Nikola Tesla od 22:30 će nastupiti pop pevač, Željko Vasić.

Drugog dana manifestacije, u 17 sati na čardi „Pčela“ (Kupusinska čarda) će biti održana trka čamaca Apatinaca. Program na trgu otvoriće kulturnumentnička društva, nakon kojih će u 20 sati krenuti kvalifikacije „Zlatni kotlić“ za takmičare van opštine Apatin. Kraj drugog dana manifestacije obeležiće nastup bivšeg frontmena grupe „Zabranjeno pušenje“, dr Neleta Karajlića i predgrupe Prljavi Romeo.

U subotu 6. jula, na Dunavu će se i ove godine održati tradicionalna ribolovačka takmičenja, od 10 sati takmičenje u pecanju „Zlatna ribica“. Program na trgu počinje finalnim kuvanjem paprikaša „Zlatni kotlić 2019″, od 20 sati na bini nastupaju Plesni klub „Ronda“ i „Bajadera band“, a od 22:15 planirano je proglašenje pobednika u takmičenju za „Zlatni Kotlić 2019“. Trećeg dana Apatinskih ribarskih večeri na glavnoj bini će nastupiti popularni pevač narodne muzike, Jovan Perišić.

U nedelju 7. jula, poslednjeg dana 56. Apatinskih ribarskih večeri, na trgu Nikola Tesla od 18:30 biće odigrana dečja predstava „Stidljiva aždaja“, u 19:30 nastupiće učenici i profesori muzičke škole „Stevan Hristić“, održaće se i „Apatinska noć“ -revijalno kuvanje Apatinskog ribljeg paprikaša, a čast da zatvore ovogodišnje ribarske večeri pripašće tamburaškom sastavu „Mesečina“ koji će od 22:30 na bini održati svoj koncert.

„Food Corner“ se i ove godine nalazi na parkiralištu kod Apatinske pivare gde posetioci mogu da uživaju u ribljim specijalitetima, langošima i pivu. Da sednu, pojedu poručeno, popiju, i uživaju u muzici, za koju je ove godine na maloj bini zadužen duo „Mile & Dule“.

MOTO SUSRET

U okviru 56. Apatinskih ribarskih večeri na kanalu kod “Bele Loze”, održaće se i četrnaesti po redu moto skup, u organizaciji Moto kluba “Panter” iz Apatina.

Nakon dočeka gostiju i otvaranja skupa, u petak 5. jula u moto-kampu nastupaju rok grupe „Rock Fest Bend “ iz Apatina i „Godfathers“ iz Crvenke.

U subotu, 6. jula, program će započeti moto igrama u kampu, a nakon toga od 17 sati uslediće dobro poznati defile motora ka centru grada. Po završetku defilea “bajkeri” će se vratiti u kamp gde će ih zabavljati grupe „Faust“ iz Subotice, „Trilogy“ iz Sombora, i „Duo Trio Quattro“ iz Kragujevca.

Izvor: Apatinske novine

Još vesti iz kategorije...

Top