Apatin

Pala još jedna neman - Vid Vico Bašić iz Apatina upecao soma teškog 98 kg i dugog 2,35 metra

Ribolovcu Vidu Bašiću (35) iz Apatina sreća se osmehnula kada je juče u poslepodnevnim satima na Dunavu kod Apatina upecao soma kapitalca dugog 2,35 metra i teškog 98 kilograma.

Bašić kaže da je ovu grdoosiju uhvatio na 1382 km, na mestu gde se Drava uliva u Dunav, te da mu je pomoć da ulov izvadi u čamac pružio trojac ribolovaca iz susedne Hrvatske i prijatelj Branko Juras iz Kljajićeva koji je takođe bio na vodi.

-Borba je trajala čitav sat i verovatno bi potrajala i duže da hrvatski pecaroši iz Osijeka i prijatelj Branko nisu pomogli. Kada su videli da mi treba pomoć prišli su i pomogli izvlačenje kapitalca u čamac.

Ribolovci to redovno čine, i ja sam nekoliko puta pomogao kolegama iz Hrvatske kaže Bašić.

Riba je upecana na štap Sportex Black Arrow 40-80 g i mašinicu Tica Taurus 4000. -Pecao sam na strunu Daiwa 0,33 mm, a som se zakačio na varalicu „Glavinjara „Borba“ 50gr“.- kaže za radio Dunav Vid Bašić.

Bašić je dugogodišnji član udruženja sportskih ribolovaca „Čikla’ i „Bucov“ iz Apatina. U karijeri je imao kapitalne ulove soma od 65 i 70 kilograma, kao i smuđeve težine 10,5 , 11,7 i 12 kilograma za kojeg je proglašen i najpecarošem 2018. godine.

Izvor: Radio Dunav

Još vesti iz kategorije...

Top