Apatin

Opština Apatin obezbedila besplatnu posetu Sajmu poljoprivrede za poljoprivrednike iz Apatina

Opština Apatin obezbedila je autobuski prevoz i ulaznice i tako omogućila da 60 poljoprivrednika iz Opštine poseti poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Poljoprivrednici su imali priliku da posete, neposredno pogledaju i upoznaju se sa najnovijim dostignućima, tehnologijom i rešenjima u poljoprivredi i drugim industrijskim i prerađivačim granama koje se oslanjaju na poljoprivredu kroz sledeće tematske celine:

Izložba poljoprivredne mehanizacije;
Nacionalna izložba stoke, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede;
Izložba „Kvalitet više“, organizovana uz podršku Ministarstva poljoprivrede, koja objedinjuje promociju organske proizvodnje, proizvoda sa geografskim poreklom, proizvoda sa oznakom Srpski kvalitet i zanatskih pivara.
Vojvodina Gastro Region, predstavila je tridesetak malih proizvođača hrane i pića iz Vojvodine čiji nastup su podržali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.
Prolećni festival vina, dvodnevna promocija vina, rakija i gastronomskih specijaliteta, kao novi sadržaj na Poljoprivrednom sajmu.
Međunarodne poslovne susrete „AgroB2B@NSFair“, obeležilo je učešće predstavnika 119 kompanija iz 16 zemalja.
Oko 30 događaja u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma potvrdilo je zainteresovanost za edukativne, promotivne, stručne i naučne skupove u oblasti poljoprivrede.
Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, organizovano uoči i tokom Sajma, realizovano je u 30 robnih grupa.

Još vesti iz kategorije...

Top