Apatin

Kraft festival u glavnoj apatinskoj ulici

Četvrti Kraft festival održaće se u petak od 18 časova na glavnoj ulici u organizaciji Udruženja građana „Moj Apatin”. Po rečima predsednika udruženja Vladimira Simina izlagaće sedam malih pivara , četiri iz Novog Sada i po jedna pivara iz Pančeva, Zrenjanina i Sombora.

- Neće biti klasičnog otvaranja festivala već će program početi svirkom rok bendova. Do ponoći sviraće više muzičkih sastava iz Novog Sada, Zrenjanina i iz Apatina – kazao je Simin.
Male zanatske pivare, naveo je, imaće u ponudi više od 20 vrsta piva, koje će posetioci moći da degustiraju uz novčanu naknadu.

U organizaciji festivala udruženje je dobilo logističku pomoć od Turističke organizacije, dok su se sami pobrinuli za promociju po lokalnim medijima i putem interneta.

- Apatin je varoš piva, poznata po čuvenoj pivari, pa nam je namera da ga promovišemo u tom svetlu, ali sa Apatinskom pivarom nismo u kontaktu, niti nam pomažu u organizaciji. Oni su gigant, a mi promovišemo male zanatske pivare u nameri da se za pivo i Apatin čuje u raznim prigodama –naglasio je Simin.

Prošle godine, naveo je, duž glavne ulice prošetalo se i gustiralo pivo više od hiljadu posetilaca, pa se očekuje da i sutra bude masovna poseta

Izvor: dnevnik.rs

Još vesti iz kategorije...

Top