Apatin

Greške u projektu odložile izgradnju puta Motel - Vagoni

Put koji je ovih dana trebao po projektu biti završen, nije još ni započet da se gradi. Koji su razlozi za to i kada se planira početak radova, za apatinske medije govorio je pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije Jevto Milojević.

Krivac za trenutno stanje i odlaganje radova je projektant koji je uradio projekat 2017. godine. Projekat je tada urađen sa lošom geodezijom, lošim snimljenim tačkama, visina je pogrešna za preko 60 centimetara. Ništa se o tome nije znalo dok se ove godine nije raspisala javna nabavka za izgradnju tog puta, dok nismo počeli da „kolčimo“ i dok izvođač radova nije video da mu se tačke ne slažu. Ono što smo tada preduzeli, jeste da se uradi nova geodezija, koja je urađena o trošku projektanta koji je napravio grešku u projektu, te da na osnovu te nove geodezije koja je završena pre tri dana, tačnije u ponedeljak, predamo istu projektantskoj kući koja sad treba da uradi projekat po njoj. Očekujem da će projekat biti urađen u narednih 7 do 10 dana, te da bi nakon toga mogli započeti i radovi. – rekao je Milojević

Vrednost projekta je 81 milion dinara sa pdv-om, od čega opština Apatin učestvuje sa 52,5 miliona a Ministarstvo privrede 28,5 miliona. Pomoćnik predsednika opštine Apazin za investicije je na kraju zamolio građane za malo strpljenja i izrazio nadu da će put biti završen do kraja oktobra tekuće godine.

Top