Apatin

Apatinski Centar za socijalni rad vrši obuku za zanimanje gerontodomaćica

Apatinski Centar za socijalni rad u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizuje obuku novih šest gerontodomaćica.

-Ove godine je Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala tender za obuku, odnosno za prekvalifikaciju nezaposlenih lica za zanimanja geronto-domaćica, negovateljica. Mi smo se na ovaj poziv javili kao institucija koja će obučavati šest kandidatkinja u trajanju od mesec i po dana kako bi stekle kvalifikacije i zvanje geronto-domaćice. One će se sa licencom, potvrdom o stečenom znanju i uspešno završenom akreditovano programu obuke moći zaposliti kod pružaoca usluga socijalne zaštite ili ustanovama za smeštaj odraslih i starih korisnika, kaže Nikolina Sučević, direktorka Centra za socijalni rad u Apatinu.

-Obuka se sprovodi u prostorijama Centra za socijalni rad, gde će nakon teorijskog dela koji je minimum 20 časova, biti sproveden i praktični deo na terenu, u domaćinstvima korisnika kojima se pružaju usluge pomoć u kući, objašnjava Sučevićeva.

S obzirom na demografsku strukturu stanovništva u opštini Apatin ali i u celoj Srbiji očekuje se da će i u narednom periodu postojati potreba za zanimanja u vezi nege starih osoba.

Izvor: radiodunav.com

Još vesti iz kategorije...

Top