Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja KulaNovo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Kula

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović uručio je u petak u Novom Sadu dvadeset jedno sanitetsko vozilo sa pratećom medicinskom opremom zdravstvenim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine. Među ovim ustanovama je i kulski Dom zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Kula Žarko Ševin rekao je da je Pokrajinska vlada za ove potrebe izdvojila 100 miliona dinara i naglasio da je značaj ove donacije višestruk. Ševin je istakao da su na ovaj način unapređeni materijalno – tehnički kapaciteti naše zdravstvene ustanove, pre svega Hitne medicinske pomoći i unapređen je nivo zbrinjavanja kritično obolelih i povređenih. Povećana je bezbednost, kako zdravstvenih radnika, tako i pacijenata, a smanjeno je i izdvajanje sredstava za troškove servisiranja, odnosno održavanje voznog parka, rekao je Ševin. On je dodao da Dom zdravlja Kula, odnosno služba Hitne medicinske pomoći u svojoj istoriji nije imala respektabilniji vozni park, kao i najsavremeniju medicinsku opremu, a ono što nedostaje jesu lekari specijalisti. Problem se rešava upućivanjem lekara na specijalizaciju, trenutno se nalazi devet lekara, a za par meseci će biti i deseti lekar na specijalizaciji.

Po nalogu Ministarstva zdravlja, Dom zdravlja Kula ima obavezu da aktivira sve raspoložive službe u onom kapacitetu i u onom obimu kakav je bio slučaj pre uvođenja vanrednog stanja. Kako su na snazi i dalje vanredne mere, direktor Doma zdravlja Kula apeluje na građane da se ne opuštaju i da i dalje vode računa o ličnim sredstvima zaštite i merama lične i komunalne higijene. Na kraju, Ševin je rekao da je poslednji zabeležen slučaj Kovid 19 u opštini Kula od 23. aprila i da od tada ne postoji nijedan zabeležen slučaj infekcije na području naše Opštine.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…