Mihajlović: U toku rekonstrukcija puta Кula-Vrbas, vredna pet miliona evraU toku rekonstrukcija puta Кula-Vrbas, vredna pet miliona evra

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na rehabilitaciji državnog puta Кula-Vrbas, koja će koštati skoro pet miliona evra i navela kako bi radovi trebalo da budu završeni u novembru ove godine, saopštilo je ministarstvo.

"U pitanju je put koji povezuje dva okruga i koji će doprineti ne samo boljem kvalitetu života građana, već će obezbediti dolazak novih investicija. Osnov privrednog razvoja su infrastruktura i dobri putevi", rekla je ona priliom obilaska sa direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom i predsednicima opština Кula i Vrbas, Damjanom Miljanićem i Milanom Glušcem.

Mihajlović je najavila i izgradnju brze saobraćajnice od Sombora do granice sa Rumunijom, za koju se priprema projektna dokumentacija.

"Veoma važna saobraćajnica ne samo za ovaj kraj, već i celu Srbiju. Procene su da će ovaj projekat koštati oko 800 miliona evra, skoro kao Кoridor 10. Zbog stabilnog budžeta Vlade izdvojili smo milijarde dinara za održavanje puteva i to ćemo nastaviti da radimo uprkos problemima koje je epidemija korona virusa uslovila", rekla je ona.

Mihajlović je najavila i je da će u narednom periodu obići sva gradilišta u Srbiji, kako bi zahvalila svima koji su u vreme epidemije radili i jer je građevinska sezona u jeku.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da se rekonstruiše deonica duga 10 kilimetara, kao i da se završava rekonstrukcija puta Vrbas-Feketić, dužine 9,5 kolometara i vrednosti 3,2 miliona evra.

"U Srbiji se radi rehabilitacija 450 kilometara puteva ove godine. Sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke i Evropske investicione banke. Pored brze saobraćajnice na čijoj dokumentaciji radimo, priprema se i projekat rehabilitacije puta Sombor-Кula, koji će koštati oko 10 miliona evra", kazao je on.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac istakao je važnost rehabilitacije ovog puta.

"U pitanju je veoma frekventna deonica, na granici dva okruga. Završetkom rekonstrukcije obezbedićemo bolju povezanost i povećanu bezbednost u saobraćaju", rekao je Glušac.

Predsednik opštine Кula Damjan Miljanić rekao je da su najavljeni i dogovoreni projekti od životnog značaja za ovu opštinu.

"Ova rekonstrukcija podrazumeva proširenje puta, izgradnju biciklističkih staza, novu rasvetu. Pored toga, radićemo i dve fabrike vode, prečistač i Sivcu i više manjih rehabilitacija puteva", kazao je Miljanić.

Izvor: novimagazin.rs

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…