Interesantan i originalan a simboličan naslovni plakat

* U Bačkom Monoštoru, u utorak, 29. juna, svečano će biti otvorena istorijska izložba “Osmi vik Monoštora“, čiji su autori Milan Stepanović i Zdenka Mitić. Dizajn izložbe potpisuje Milan Jovanović Jofke

Izložba je nastala kao produkt istraživačkog rada autora na prikupljanju istorijskih zapisa, starih mapa, foto materijala i terenskog rada na obilasku značajnih lokaliteta. Tokom njega, sakupljane su stare fotografije, kako iz arhiva, tako i privatnih kolekcija, stare mape, zapisi, literatura i dokumenta iz Istorijskog arhiva Sombor, kao i iz arhiva Republike Mađarske. Ovaj obiman rad predstavljen na 22 panoa, ilustruje istorijat Bačkog Monoštora i prostora koga zauzima, od prvih materijalnih i pisanih tragova pa do danas.

Izložba je nastala u sklopu projekta UG „Podunav“, naziva „Juče, danas, sutra“, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Mesne zajednice Bački Monoštor. Otvaranje izložbe predviđeno je za 19 časova, u Domu kulture Bački Monoštor, a uveličaće je i nastup polaznika tamburaške sekcije iz Bačkog Monoštora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)


Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Moja bitka sa fibromialgijom: Kada te sve boli, a „nije ti ništa“
Moja bitka sa fibromialgijom: Kada te sve boli, a „nije ti ništa“

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.