Jedan od ponosa Sombora i svih njegovih građana i opštine: javno dobro na Jarošu, Antenski stub Radio Sombora sa antenom, ukupne visine 60 metara vinute u nebo

* Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je 7. maja ove godine prodaju pravnog lica metodom javnog nadmetanja stečajnog dužnika: RADIO SOMBOR AD Sombor - u stečaju, Trg svetog Đorđa br. 1, Sombor, mb 08046280 sa najznačajnijom imovinom na osnovu Rešenja Prvirednog suda u Somboru (posl. br. St. br. 13/2015) od 3. juna 2016. godine, a u skladu kako piše, sa pojedinim zakonskim odredbama kao i odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, uz prethodno pribavljenu saglasnost Odbora poverilaca od 21. 03. 2019. godine (?), rok datuma prodaje bio je 11. jun 2021. godine (minuli petak). Podsetimo, da je Radio Sombor od svog osnivanja, 31. jula 1971. godine bio u vlasništvu svih građana u svojstvu Javnog preduzeća čiji je osnivač Opština Sombor, sve do 2. novembra 2007. godine kada je metodom aukcije na novosadskom SPENS-u obavljena neuspela privatizacija koja je tada jedini regionalni elektronski medij na području Zapadnobačkog okruga odvela u katastrofalno stanje i konačno u novembru 2015. u stečaj koji traje i danas a podsetimo i na dobro poznatu fm frekvenciju: 97,5 MHz /Megaherca/ Radio Sombor (Sombor) kako i dalje stoji i na sajtu fmnebo.blogspot.com

Vratimo se u aktuelno: Procenjena vrednost (preostale najznačajnije) imovine Radio Sombora AD Sombor u stečaju iznosi 2.459.020,00 dinara, a u okviru spiska imovine prodaje ovog pravnog lica, navedeno je 20 stavki. Među njima su: Antenski stub (visine 54 metra) sa iznosom: 300.000,00 RSDAntena (visine 6 metara) 100.000,00 RSD, Predajnik 300W 50.000,00 RSD,  Predajnik 2,5 KW 20.000,00 RSD, Antenski razdelnik 500,00 RSD, Antenska kućica 1.000,00 RSD, Antenski link 5.000,00 RSD, (tu su i klima, koder, UPS, PP aparat...), pa čak i Čiviluk čija je vrednost procenjena na: 800,00 RSD.

Poslednje u nizu, su 3 stavke: Zgrada telekomunikacija i informisanja, Zemljište u građevinskom području i Reklamna tabla - bilbord površine 12 m2 a za sve tri cena je ista: 0,00 RSD. Zašto, postavićemo pitanje uskoro, a potražićemo odgovore i na druga - prethodno navedena pitanja-odnosno iznose, interesovaćemo se takođe i za pojedine detalje u vezi sa podacima koje isto tako navodimo u ovom tekstu, ispod. I da li je bilo zainteresovanih kupaca na poslednjoj po redu hronologija prodaja (ukupno ih je bilo tri, dakle trećoj, u petak, 11. juna 2021. godine) ili nije, te, zašto stoje kontradiktorni podaci: da je rok za prodaju istekao (Portal javnih prodaja i licitacija) odnosno da je status prodaje: Aktivan (na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, u okviru Osnovnih informacija - glavnom naslovu Informacije o oglasu).

Za ovlašćeno lice Agencija za licenciranje stečajnih urpavnika imenovala je kako takođe stoji na stranici portala Agencije: https://alsu.gov.rs/la/stecaj/oglasi/oglas/page/11259/ Predraga Erića iz Sombora, u okviru kontakt podataka: 

Kontakt podaci

Ovlašćeno lice: Повереник Предраг Ерић
Kontakt telefon: 064/ 161 74 14
Kontakt e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kada je reč o metodu prodaje najznačajnije imovine: Javno nadmetanje, početna cena: 1.229.510,00 dinara. Ponovimo, sa odgovarajućim linkovima, na istom mestu stoji (iako je rok za prodaju istekao juče): Status prodaje: Aktivna. Međutim, na sajtu Portala javnih prodaja i licitacija piše suprotno: 11.06.2021 - (rok je istekao): https://www.javneprodaje.com/javne-prodaje-licitacije-aukcije-srbija/prodaja-imovine-stecajnog-duznika-predajnik-eksajter-racunar-koder-pp-aparat-metalni-kontejner-antenski-stub/sombor/2212521). 

Treće, na sajtu Agencije za privredne registre (APR) nema nikakvih promena, gde i dalje stoji da su 2 zakonska zastupnika RADIO SOMBOR AD SOMBOR - U STEČAJU: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i  Predrag Erić. A u odeljku Poslovni podaci, navedeno je /ćirillično/: 

Претежна делатност
Шифра и назив делатности 6020 - Производња и емитовање телевизијског програма

("televizijskog programa")!?

Radio Sombor AD Sombor u stečaju je u APR-u upisan u registar privrednih društava

https://pretraga2.apr.gov.rs/EnterpriseWebSearchWeb/Details/Details?beid=1069088&rnd=44200250A96AFFCBC85C1764FB7CD46D247EDBE1

Tekst Oglasa za prodaju najznačajnije imovine stečajnog dužnika Radio Sombora AD Sombor i Informacije o stečaju možete takođe da pogledate na linku:

https://alsu.gov.rs/la/stecaj/oglasi/oglas/page/11259/.

Smatrajući da je u pitanju javno dobro, s obzirom na sadašnji, trenutni status "zemaljskog" Radio Sombora, a s obzirom na tradiciju, mogućnosti i volju, kao i pravo građana da znaju sve, slede dalji detalji u vezi sa ovim slučajem, uskoro.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!) 


Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Spremite debele novčanike: Ovo su cene u Grčkoj
Spremite debele novčanike: Ovo su cene u Grčkoj

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.