Ako koristite ovu frazu u vezama, psiholozi veruju da je to preduslov za uspešnost

Veze su komplikovane i nesporazumi su nešto što se dešava svima, ali se isto tako svi pitaju šta je tajna uspešnih veza, a izgleda da je otkriveno koja fraza je ključna.

Do nje je došao bračni par psihologa Džon Gotman i Džuli Švarc Gotman, koji su u braku 35 godina i koji su istraživali više od 40 hiljada partnera pred izazovom odlaska kod bračnog terapeuta.

Iako je svaka veza drugačija i svaka zahteva veliki trud partnera, ono što im je zajedničko je da oba partnera žele da se osećaju kao da ih druga strana razume i da vidi njihov trud, odnosno da ceni sve ono što oni rade.

Možda je lakše primetiti ono što nas nervira kod partnera i možda zato poželimo da im prigovaramo, ali psiholozi kažu da je fraza koju koriste oni u srećnim vezama ipak „Hvala ti“.

To je zbog toga što se uvek treba fokusirati na ono pozitivno i izgovoriti ove dve reči, jer se one nikad ne podrazumevaju, a imaju veći efekat nego što mislimo. Iako nam je nekad lakše da ih izgovorimo nepoznatim ljudima, svom partneru ipak treba da ih kažemo češće.

Za slučaj da vam je teško da postignete tako nešto, psiholozi preporučuju da razmislite o tome šta sve vaš partner uradi lepo za vas, pa čak ako treba i da ga posmatrate kako biste bolje razumeli kroz šta sve prolazi u toku dana.

Međutim, to se sve ne završava nakon „Hvala“, već je glavna stvar da kažete koliko vam znači kada vam napravi kafu, kad opere veš, ili bilo šta drugo što je svakodnevno, a opet važno.

Izvor: CNBC

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.