Znakovi da vam je brak mrtav iako nećete da priznate Znakovi da vam je brak mrtav iako nećete da priznate Photo: Shutterstock

Znakovi da vam je brak mrtav iako nećete da priznate

Više je znakova koji govore da vam je brak u nevolji i zato obratite pažnju da li ste neki od njih primetili i u vašoj vezi.

Uvek morate biti u pravu

Ako morate uvek da budete u pravu to znači da je vaš partner uvek kriv. Šta god radili, vaše razmišljanje je jedino ispravno a partner iz nekog nedokučivog razloga odbija da to vidi. Idete u krajnosti i to je se ne može spojiti sa osećanjem ljubavi.

Stalno kontrolišete svog partnera

Kontrolisanje je kada pokušavate da navedete svog partnera da promeni ko je ili kako radi određene stvari. Pokušavate da eliminišete svoju anksioznost ili nelagodnost pokušavajući da navedete partnera da se ponaša onako kako mislite da bi trebalo. Većina ljudi ne voli kada ih drugi kontrolišu i ono što ćete stvoriti je odbijanje i neprijateljstvo.

Konstantno iskaljivanje emocija

Kada počnete da izražavate svoja osećanja, radite to veoma žustro i detaljno opisujete sve načine na koje vas je partner učinio nesrećnim. Tada počinjete da vičete i vrištite, prozivate se, ismevate, koristite sarkazam i sramotite svog supružnika. Često se ovo dešava u naletu besu i nažalost stvari koje su jednom izgovorene, nemoguće je zaboraviti.

Osveta

Ne ljutite se, već se obračunavate i opravdavate svoje postupke jer ste povređeni. Direktno se takmičite i beležite pobede, gledate kako namerno da povredite partnera. Korišćenje pasivne agresije je takođe jedna od strategija pomoću koje želite da povredite iako deluje veoma suptilno.

Povlačenje

Postajete emocionalno nedostupni, odnosno zatvarate se u sebe i udaljavate se od bilo kakve intimnosti. Prestajete da slušate ili učestvujete u vezi na bilo kom stvarnom nivou. Ovo može biti motivisano strahom od sukoba, poteškoćama da budete ranjivi pred svojim partnerom ili samo osećanjem beznađa da se ovo može promeniti.

Počinjete da pravite ustupke

Ovo je kada pristajete da uradite nešto što zapravo ne želite. Radite to jer verujete da podržavate nešto što vaš partner zaista želi. Najčešće je to zato što pokušavate da zaustavite svađu, ne želite da naljutite svog partnera ili se plašite da bi vaš partner mogao da ode. Bez obzira koji je razlog, krajnji rezultat će uvek biti štetan na duže staze.

Pravdanje vaših postupaka

To je kada ne uradite nešto što znate da bi trebalo i onda date sebične razloge zašto je to u redu. Niste došli kući u vreme kada ste rekli da hoćete, ali u redu je jer ste odrasli i imate pravo na zabavu. Osim toga, vaš partner je proveo vikend kod majke i vi ste morali da obavljate sve poslove kod kuće.

Okrivljavanje

Lako je fokusirati se na ono što vaš partner radi pogrešno. Iako okrivljavanje vašeg partnera može činiti da se osećate dobro, to neće dovesti do srećnog i zdravog braka. To takođe stavlja naglasak na negativne aspekte vašeg odnosa.

Vraćate se na početak

Ovo je uobičajena stvar kada se fokusirate na sve negativne stvari u vašoj vezi. Ako ste nesrećni u nekom odnosu, možete ubediti sebe da on nikada nije bio dobar i da ste vas dvoje pogrešili od početka i da se nikada niste voleli. Tada ćete delovati na osnovu ovih uverenja i pogoršati vaš odnos.

Zanemarivanje

Ovo je najčešći i najpodmukliji osećaj koji možete imati u vezi. Previše ste umorni da biste provodili kvalitetno vreme jedno sa drugim i dopustili ste da vas svakodnevna rutina “proguta”. Ovo je često početak kraja, jer ako ne vodite računa o svom braku, kako možete očekivati da će on opstati?

Izvor: direktno.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.