Šta je KPI?

KPI, ili Key Performance Indicators (ključni indikatori performansi) je jedinica mere koja služi da matematičkim putem prikažemo učinkovitost primenjene SEO kampanje.

Kako je KPI merljiv?

Da bismo izmerili KPI, važno je da na prvom mestu definišemo konkretne ciljeve koje naša SEO kampanja treba da postigne. Na taj način ćemo znati i koje KPI-ve želimo da merimo.

Na primer, vodimo blog sajt pomoću kojeg ostvarujemo prihode od affiliate marketinga, te prema tome veoma nam je važno da znamo koliko vremena u proseku posetioci bloga provode čitajući naše tekstove, koji su tekstovi najčitaniji, nakon kojeg teksta najčešće posetioci napuštaju naš sajt, itd. To su upravo KPI-vi koje merimo da bismo ocenili uspešnost primenjene SEO kampanje.

Kako je KPI koristan za biznis?

Cilj svakog biznisa jeste zarada. Zarade nema bez prodaje, a kada se radi o internet svetu, prodaje nema bez posetilaca na sajtu.

SEO optimizacija je tu da kroz optimizaciju sajta unapredi prodaju, a KPI-vi nam služe da izmerimo učinak primenjene SEO optimizacije i otkrijemo oblasti koje treba popraviti, kao i oblasti gde ima prostora za dodatna unapređenja.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.