Iznenađujuća destinacija koju Srbi već sada pretražuju za letovanje

Već sanjamo o moru.

Znamo da je tek januar, ali mnogi od nas su mislima već na moru – pa polako počinjemo da planiramo letovanje. Već su krenule prve ponude za more 2023. godine u brojnim agencijama, a Google pretrage nam otkrivaju šta je srpskim turistima trenutno najinteresantnije.

Veliko iznenađenje je da Grčka nije najpopularnija kad je reč o „first minute“ aranžmanima, već jedna druga, pomalo neočekivana letnja destinacija – Bugarska.

Pored vaučera za letovanje u Srbiji, našim građanima je trenutno Bugarska veoma privlačna zemlja za letovanje.

Nesebar je među najpopularnijim mestima na bugarskom primorju. Sastoji od starog grada i novog dela. Drevni grad se nalazi na stenovitom poluostrvu, povezanom sa kopnom uskom prevlakom. Novi deo Nesebra nudi razne mogućnosti smeštaja.

Stari grad odiše romantičnom atmosferom: uske kaldrmisane uličice, sitni trgovi, dvospratne kuće sa kamenim prizemljem i drvenim spratovima koji strše iznad ulica i spoljnih stepenica. Nesebar ima dve plaže u novom delu grada i malu plažu u starom delu grada.

U blizini je Sunčev breg, još jedno popularno i moderno letovalište Bugarske, koje je smešteno u zalivu. Poznato je po glavnoj, dugoj peščankoj plaži noćnom životu.

Šta trenutno nude agencije kad je reč o letovanju u Bugarskoj?

Mestro Travel ima aranžamane za hotel sa dve zvezdice u Nesebaru po ceni već od oko 200 evra u junu za 10 noćenja. U jeku sezone je prosečna cena od 270 do 700 evra, u zavisnosti od tipa sobe.

Kontiki ima „first minute“ ponude za Sunčev breg – 10 noćenja u hotelu sa tri zvezdice košta 280 evra u dvokrevetnoj, odnosno 480 u jednokrevetnoj sobi. Za Nesebar u ponudi imaju veoma luksuzne hotele sa četiri i više zvezdica, u kojima će vas 10 noćenja u julu koštati preko 800 evra – ali je aranžman „all inclusive“.

BigBlue agencija nudi 10 noćenja sa doručkom u Sunčevom bregu u hotelu sa tri zvezdice za 450 evra u julu. Za „all inclusive“ aranžman u hotelu sa pet zvezdica u Nesebaru treba izdvojiti 1220 evra, za 10 noćenja u julu.

Inače, pored Bugarske, pretrage otkrivaju da je popularna i Lefkada – grčko ostrvo koje je godinama omiljeno srpskim turistima. Takođe, pojavila se i jedna prestižna destinacija – Taormina na Siciliji, kojoj je možda popularnost u Srbiji porasla zbog serije White Lotus.

Ali, zaključak je svakako da je još rano, agencije tek formiraju cene, a verujemo da će se i interesovanja srpskih turista drastično menjati kako dolazi leto.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.