Horoskop

Horoskop za vreme vladavine DEVICE

Pročitajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Devica, koji počinje 23. avgusta i traje do 22. septembra

OVAN (21. 3. - 20. 4)

 

Posao

Nalazite se u kreativnoj fazi, dobro procenjujete situaciju i umete da ostvarite poslovne ciljeve. U skladu sa svojim potrebama vešto koristite oprobane manire i uspevate da se nametnete u situacijama kada se rešavaju značajni poslovni interesi. Snagom volje i ličnom inicijativom uspećete da se nametnete saradnicima ili u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kojem do izražaja dolazi vaša kreativnost, preduzimljivost i organizatorske sposobnosti. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni i kroz uspešnu saradnju, pa se potrudite i maksimalno proširite poslovne kontakte. Posebno uspešni biće kontakti sa osobama koje su došle iz inostranstva. U periodu Do 14. septembra potrebno je da ispunite sve redovne obaveze i da izmirite neka finasijska dugovanja, a krajem septembra posebnu pažnju obratite na način izražavanja.

Ljubav

Imate veoma dinamičan život i često se nalazite u interesantnom društvu. Najlepše zadovoljstvo priželjkujete u ljubavnom životu i u odnosu sa bliskom osobom. Iskrena ljubav i razmena emocija imaju posebnu "čar" koja vas pokreće na akciju. Sve je lako kada se ljubavne kockice slože u zajedničku sliku. Najviše vam prijaju uzavrele strasti, romantika i sentimentalnost koju partner unosi u zajednički život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, tokom ovog perioda očekuju vas kontakti sa veoma zanimljivim osobama. Zablistaćete u pravom sjaju u ljubavnoj romansi sa jednom nesvakidašnjom osobom.

Zdravlje

Ovo je vreme za vežbanje na otvorenom, šetnje u prirodi, ples... Udahnite svež vazduh i pojačajte imunitet. Mogući su problemi sa infekcijama i glavobolja. Stariji Ovnovi trebalo bi češće da kontrolišu krvni pritisak.

 

BIK (21. 4. - 21. 5)

 

Posao

Novi događaji na poslovnoj sceni nameću različite dileme u odnosu sa saradnicima, okolina vam indirektno pokazuje da ne odobrava vaše ponašanje. Ipak, strategija koju primenjujete na kraju će vas dovesti do uspeha. Stalo vam je da poboljšate finansijsku situaciju, ali prethodno morate da ispunite određene uslove. Najbitnije je da ne zaoštravate odnos sa saradnicima ili osobom koja ima veliki uticaj na vašu okolinu. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisnim rešenjima sigurno ne mogu značajno da umanje vaš oformljeni profesionalni ugled.

Ukoliko želite da ostvarite prioritetne poslovne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima, važno je da pružite svoj maksimum u periodu do prve polovine septembra. Krajem meseca očekujte bitnije finansijsko poboljšanje ili dodatnu povišicu, kao adekvatnu nagradu za vaše ukupno zalaganje. Ali, ukoliko budete nefleksibilni postoji opasnost da olako prokockate većinu povoljnih prilika. Poslednji dani u septembru povoljni su za javni nastup ili proveru profesionalnih sposobnosti.

Ljubav

Osećate unutrašnji nemir i potrebu za intenzivnom razmenom nežnosti. Nemojte dozvoliti da neko remeti vaš svet intime ili da vam komplikuje odnos sa partnerom. U komunikaciji sa voljenom osobom postoje razni nesporazumi, ali, uz dobro volju, oni mogu da se prevaziđu relativno lako. Umesto uobičajene rasprave partnera iznenadite pozivom na ljubavni dijalog. Osim toga, pokažite mu iskrene namere, budite neodoljivi i uspeh neće izostati.

Zdravlje

U ovom periodu najveće muke zadavaće vam problemi sa stomakom, zato obratite pažnju na ishranu. Pokušajte što manje da se nervirate, pogotovo kada su u pitanju stvari na koje ne možete da utičete. Neophodan vam je odmor.

 

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

 

Posao

Povremeno osećate nedostatak koncentracije ili kreativan umor, ali to je prolazna faza u iščekivanju da se ostvare poslovne ponude koje donose bolje uslove. Nemojte da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali obavezno konsultujte pouzdane saradnike. Potrudite se da potrebu za scenskim uspehom podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Krajem avgusta obratite pažnju na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja ili na situacije koje donose različite oblike udruživanja oko poslovnih interesa.

Ukoliko razmišljate o privatnom poslu, period nije povoljan, a neophodno vam je i veliko stpljenje čime ne možete da se pohvalite. U periodu od 8. septembra postoji mogućnost da unapredite poziciju na poslovnoj lestvici. Neko će vas nagraditi za uloženi trud. Najvažnije je da ostvarite nove poslovne kontakte i da prihvatite savremene ideje u profesionalnoj orijentaciji.

Ljubav

Osećate emotivnu nesigurnost ili potrebu da vas neko uveri u svoje dobre namere. Imate svoju viziju u traganju za istinom, ali ne i dovoljno snage da se suočite sa emotivnim razočaranjem. Pokušavate da racionalizujete neke situacije i ne želite da se spotičete o stare probleme. Ne dopada vam se saznanje da partner samovoljno odlučujete o zajedničkim planovima. Da biste sačuvali dragocenu energiju i psihološku ravnotežu izbegavajte konflikte sa bliskom osobom. Ljubavni vetrovi koji povremeno uzburkaju odnos sa voljenom osobom zahtevaju veliko strpljenje i obostrano uvažavanje. Mladim i slobodnim Blizancima dopadaju se blic susreti i neobavezni emotivni kontakti, a tokom ovog perioda imaće ih u izobilju.

Zdravlje

Napetost je vaš najveći neprijatelj. Ali, tokom ovog perioda obratite pažnju na ishranu, jer su mogući problemi sa varenjem i stomakom.

 

RAK (22. 6. - 22. 7)

 

Posao

Stalo vam je da se distancirate od javnih rasprava i da pravilno zaštitite svoje interese, ali različite okolnosti diktiraju naporne uslove u poslovnoj saradnji. Često preuzimate vodeću ulogu pri donošenju važnih odluka o prioritetnim poslovnim ciljevima ili u vezi sa finasijskim investicijama. Potrudite se da sve veće obaveze završite do kraja avgusta i ne dozvolite da vas bilo ko usporava u ciljevima koje imate. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Posvetite pažnju aktuelnim sadržajima koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Razmislite o novom načinu poslovanja, stručnom usavršavanju i proširite krug saradnika. U periodu oko 13. septembra moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas naterati da prihvatite i neke dopunske poslove. Krajem meseca očekuju vas novi poslovni kontakti i bolji uslovi.

Ljubav

Želite da zaboravite na neke ružne situacije, ali još niste sigurni u svoje emotivne odluke. Jasno vam je da trenutni ljubavni bljesak ne odražava pravu sreću koju tražite. Ne samo da vam nedostaje nečije razumevanje nego imate utisak kao da se udaljavate od jedne drage osobe. Došao je trenutak da iskreno razgovarate sa partnerom i da otvoreno preispitate zajedničke planove. Važno je da korigujete svoje greške, sve je moguće da se ispravi i ulepša pod uslovom da se oslonite na iskrena osećanja. Slobodni i mladi Rakovi osećaju veliku emotivnu nesigurnost. Tek kada budete pravilno shvatili svoje emotivne zablude možete da napravite dobar ljubavni izbor.

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju, jer su u ovom periodu mogući problemi sa upalama, virusnim infekcijama i srcem.

 

LAV (23. 7. - 23. 8)

 

Posao

Loša komunikacija sa saradnicima utiče na pogrešne poslovne procene i ponašanje. Sačuvajte prisebnost i ne dozvolite da vas posao okupira više nego što je potrebno. Smeta vam kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaše zalaganje. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona i uspešnog poslovanja. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od loših uticaja sa strane koji narušavaju vaš poslovni status. Krajem meseca moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite nove poslovne kombinacije. Tokom celog perioda imaćete podršku nekoliko veoma uticajnih osoba. Ukoliko imate bilo kakvu poslovnu dilemu, najbolje bi bilo da potražite nečiji savet ili podršku. Do 12. septembra možete da završite sve važnije poslovne zadatke i obaveze, a krajem meseca očekuje vas dobra prilika koja garantuje finansijsku satisfakciju.

Ljubav

Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu i nalazite se pred novom odlukom koju želite da saopštite voljenoj osobi. Partner otvoreno negoduje i pokušava da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Razgovor, dobronamerni saveti ili podrška bliskih prijatelja uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje. Emotivne dileme možete da razrešite, ali tek za određeno vreme kada se utisci i osećanja budu iskristalisali. Nema potrebe da zaoštravate ljubavni odnos, pokažite više razumevanja za partnera i zadovoljstvo će biti obostrano. Ukoliko ste mladi ili slobodni, novi ljubavni susreti i kontkti delovaće kao zamena za neke neostvarene želje.

Zdravlje

Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Redovno kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak.

 

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

 

Posao

Delujete zabrinuto zbog novih događaja na poslovnoj sceni i tražite efikasnija rešenja u poslovnom izražavanju, ali postoje okolnosti koje ne zavise od vaše volje ili uticaja. Saradnici vam zameraju na izvesnoj samovolji prilikom donošenja poslovnih odluka. U periodu od 13. septembra uspećete da rešite neka imovinska ili statusna pitanja. Veoma ste aktivni na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove u skladu sa svojim afinitetima. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao previše okupira. Bilo bi poželjno da naučite kako da se pravilno zaštitite od različitih komentara koji mogu da ugroze vaš poslovni status. Pre nego što krenete u novu poslovnu aktivnost potražite savet iskusnije osobe. U pitanju je verovatno visoka osoba smeđe kose ili stariji muškarac sa bradom. Uspešne formule trebalo bi ponavljati u različitim situacijama, kao dodatnu garanciju za poslovni ili nočani dobitak.

Ljubav

Delujete vrlo zanosno, vodite aktivan društveni život i tražite dobru priliku da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Ali, vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajno jer ne želite da se opterećujete emotivnim vezivanjem i smišljate razne izgovore kako biste opravdali svoje ponašanje u nekim delikatnim situacijama. Ipak, neko u vama pokreće topla osećanja i navodi vas na zajedničke planove. Imponuje vam saznanje da ste na meti radoznalih pogleda ili u sferi nečijeg interesovanja. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja vašu intimnu sreću, a odnos sa bliskom osobom najviše utiče na vaš dobar izgled i samopouzdanje.

Zdravlje

Većina vaših zdravstvenih problema potiče od nezdravih navika ili loših dijeta. Pojačajte imunitet.

 

VAGA (23. 9. – 22. 10)

 

Posao

Pažljivo analizirajte sva događanja na poslovnoj sceni kako biste procenili najbolji trenutak za akciju. Potrudite se da do 4. septembra završite sve veće poslovne obaveue. Kako ste zabrinuti zbog svog poslovnog statusa tražite efikasniji način kako da unapredite poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda, da se previše rukovodite ličnim procenama i da ne uvažavate mišljenja drugih. Veoma dobro zapažanje, brzo prilagođavanje novim uslovima, sposobnost precizne orijentacije ka praktičnim ciljevima i dobra procena u poslovnim kontaktima predstavljaju glavne adute, odnosno tajnu vašeg uspeha. Međutim, tokom ovog perioda bilo bi poželjno da više pažnje posvetite različitim sadržajima koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Zato, bez dvoumljenja, prihvatite bilo kakvu mogućnost stručnog usavršavanja.

Ljubav

Ne volite kada neko na vas vrši psihološki pritisak i iritira vas partnerovo ponašanje. Imate utisak da voljena osoba vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše emotivno nezadovoljstvo. U rešavanju ljubavnih dilema dobra volja, nežnost ili pažnja predstavljaju najbolji odgovor na različite zamke zajedničkog života. Ljubavnu romansu treba pažljivo negovati, jer bez uzajamne iskrenosti i razmene osećanja ona gubi smisao. Razmišljajte u pozitivnom pravcu i nemojte dozvoliti da vam tek tako promiču "mala" emotivna zadovoljstva. Ukoliko ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i odgovorite na ljubavne signale.

Zdravlje

U narednom mesecu bićete previše nervozni, skloni upalama žučne kese i išijasu.

 

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

 

Posao

Zbog čestih promena na poslovnoj sceni okolina očekuje da se dodatno angažujete u različitim stvaralačkim fazama. Iritira vas nečija formalna uloga i ponašanje u poslovnim pregovorima. Imate osećaj da novi događaji najavljuju bitne promene na poslovnoj sceni. Važno je da jasno definišete svoje poslovne interese i da odgovorite na dobru ponudu. U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde. Osećate kreativnu energiju i stalo vam je da unapredite svoj poslovni status ili položaj. Osim dobre volje, neophodno je mnogo znanja i mudrosti, ali i strpljenja kako biste ostvarili profesionalne ciljeve. Izbegavajte takmičarsku atmosferu i rivalstvo sa saradnicima.

Ljubav

U mnogim situacijama delujete snalažljivo i pokušavate pravilno da sagledate i dobre i loše aspekte u ljubavnom odnosu. Najvažnije je da uskladite razum i osećanja, dok impulsivne reakcije mogu da vas navedu na pogrešnu procenu i ponašanje. Nema potrebe da se stalno vraćate na neke neostvarene ili ružne situacije iz svoje ljubavne prošlosti. Pogrešna orijentacija ostavlja trag ili posledice na zajednički život. Partner pažljivo analizira vaše ponašanje i očekuje dobar impuls za zajedničke planove. Ljubav ima najjaču snagu pod uslovom da ste dovoljno iskreni i da verujete u intimnu stranu osećanja. Mlade i slobodne Škorpije očekuje nova ljubavna romansa.

Zdravlje

I tokom narednog meseca imaćete probleme sa grlom koje podstiče virus, a koji bi mogao duže da vas muči. Pokušajte ovaj zdravstveni problem da rešite vitaminskom terapijom ili jačanjem imuniteta.

 

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

 

Posao

U želji da ostvarite odgovarajuće rezultate spremni ste da prekoračite dosadašnje standarde i merila, posebno kada su u pitanju zanatske ili uslužne delatnosti. Imate dovoljno energije i interesovanja da poboljšate poslovni status. Da biste ostvarili zacrtane poslovne ciljeve potrebno je da se maksimalno angažujete, dobro organizujete posao i, pre svega, da ostvarite što bolju komunikaciju sa saradnicima. Ukoliko u tome uspete, u periodu od 10. septembra očekuju vas značajna unapređenja i poboljšanja na poslu.

Krajem meseca imaćete ostvarićete nekoliko interesantnih poslovnih susreta ili kontakata sa inostranstvom. Iako će vam sreća biti naklonjena, bilo bi dobro da pokažite da imate dobru volju i smisao za kreiranjem dugoročnijeg uspeha. Međutim, ovakvi uspesi izazivaju podozrenje okoline, pa se lako može dogoditi da vam neko rtadi iza leđa i da vas kompromituje. Zato budite veoma oprezni i ne obelodanjujte poslovne planove širem krugu saradnika. I sa novcem bi trebalo da budete što oprezniji, bez obzira da li su u pitanju sitne pozajmica ili velike investicije.

Ljubav

U ljubavnom životu delujete vrlo zanosno, energično i zahtevno pred voljenom osobom. Ponekad u velikom emotivnom zanosu mislite da je sve moguće ili lako. Osećate pojačanu strast i želju da ostvarite harmoničan odnos. Svojom pojavom i stilom izražavanja umete da šarmirate okolinu, veoma vam prija nečija emotivna naklonost. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da priželjkujete neobičnu i uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na najlepši ljubavni izazov. Nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću.

Zdravlje

Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.

 

JARAC (22. 12. – 20. 1)

 

Posao

Različite poslovne i finansijske obaveze tokom celog perioda zahtevaće veliki napor i dodatno angažovanje. Žarko želite da unapredite karijeru, ali poslovna dinamika nameće nove probleme u odnosu sa saradnicima. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose, pogotovo što se sada formiraju aspekti za jake partnerske odnose i uzajamnu podršku. Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenja i efikasniji način za ostvarivanje zajedničkih interesa. U periodu od 10. septembra ostvarićete nekoliko korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite o različitim interesima koji vas povezuju u zajedničkom poslu. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju manje bitna događanja na poslu. Potrudite se i pažnju maksimalno usmerite na prioritetne ciljeve i prihvatite savremeni trend u poslovanju.

Ljubav

Skloni ste čestim promenama raspoloženja, što dodatno otežava komunikaciju sa voljenom osobom. Ukoliko želite da ostvarite unutrašnju ravnotežu, neophodno je da uskladite misli i osećanja. Često razmišljate o svojim postupcima, nečijim komentarima i vrlo pažljivo analizirate partnerovo ponašanje, ali najvažnije je da prevaziđete emotivnu krizu ili nekakav nesporazum sa partnerom. Uživajte u ljubavnim čarolijama, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja.

Zdravlje

 

Tokom narednog perioda mogući su problemi sa povišenim holesterolom, šećerom i zakrčenjem krvnih sudova.

 

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

 

Posao

Zahvaljujući samopouzdanju i pozitivnom trendu koji pratite imaćete izuzetnu priliku za ubrzanim napredovanjem na poslu. Situaciju na poslovnoj sceni najčešće procenjujete na osnovu vlastitih ambicioznih vizija i ne zadovoljavate se prosečnim rezultatima. Da biste u tome uspeli bitno je da se dobro informišete i pripremite za različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite poslovni položaj, ali poslovne prilike u velikoj meri zavise od situacije koju diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni. Uz lične interese koje želite da ostvarite neminovno je da opravdate i ne ugrozite još nečije poslovne kriterijume. Sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja novim uslovima biće adekvatno nagrađeni.

Ukoliko želite da ostavite dobar utisak na poslovne partnere, neophodno je da ispunite određene uslove. Neko je spreman da podrži vaše ideje, ali je potrebno da se udružite sa pouzdanim saradnicima. Sačuvajte optimistički pristup i jasnu viziju o svojim ciljevima - i poslovni uspeh neće iozostati.

Ljubav

I dalje tragate za različitim podsticajima koji vas ispunjavaju pozitivnom energijom i samopouzdanjem. Čini vam se da na psihološku i emocionalnu sigurnost najjače deluju dobro isplanirane situacije. Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu učinićete ono što osećate srcem, a ne glavom. Dovoljno ste umešni u želji da unapredite ljubavni život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, prihvatite stil zavođenja, ali sačuvajte i pravu meru ukusa.

Zdravlje

Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Redovno kontrolišite krvnu sliku, jetru i žuč, jer su najbolji pokazatelji iscrpljenosti organizma.

 

RIBE (20. 2. – 20. 3)

 

Posao

S obzirom na to da se nalazite u kreativnoj fazi nema potrebe da oklevate pred novim poslovnim izazovima, ali je potrebno da se konsultujete sa pouzdanim saradnicima. Ukoliko uspete da napravite dobru procenu ili izbor, očekuje vas ubrzano napredovanje na poslovnoj lestvici. Kada ste podstaknuti dobrim idejama umete da delujete vrlo ambiciozno na svoju okolinu, ali u određenim situacijama i nesigurno, iako za to nema razloga. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak ali samo do određene granice, jer se preko toga rasipate i gubite koncentraciju. Period koji sledi nije najpovoljniji za dogovore, posebno dugoročne. Da biste ostvarili poslovnoe ciljeve potrebna vam je podrška starijih, iskusnijih kolega. Bićete u situaciji da značajnije uvećate prihode i da rešite neka imovinska pitanja. Od 11. septembra bićete u prilici da se stručno usavršavate.

Ljubav

Prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja, unutrašnji impuls vas navodi da često menjate ljubavnu taktiku. Poučeni iskustvom iz prošlosti ne želite da se razočarate nečijim odgovoriom ili ponašanjem. Naglašene strasti i velike emocije ponekad mogu da vas zavaraju i odvedu na pogrešan put. Ne možete da zanemarite slabosti koje imate prema određenoj osobi ili nekom ličnom zadovoljstvu. Partner očekuje vašu iskrenu privrženost i odobravanje. U odnosu sa voljenom osobom bitno je da se pravilno dopunjujete i pratite zajednički korak. Slobodni i mladi predstavnici znaka više su zainteresovani za neformalne kontakte nego za emotivno vezivanje.

Zdravlje

Često će vas mučiti glavobolja, bolovi u vratu i bakterijske infekcije.

Izvor: Večernje novosti

Top