Horoskop

Kako horoskopski znakovi grade karijeru?

Ovnovi uvek žele više, Bik ne voli autoritet, dok Blizanci ne znaju šta će pre. Saznajte kako i drugi horoskopski znakovi grade svoj put ka poslovnom uspehu.

Ovan 

ON – On otvoreno stavlja do znanja koliko je karijera važna za njega i stalno napreduje ka vrhu. Obožava da se takmiči, pa su otežavajuće okolnosti na putu ka uspehu, samo podstrek za muškarca Ovna. Iako poštuje autoritete i hijerarhiju, često ne bira sredstva kako bi stigao do cilja. Smatra da niko ne ume tako dobro da ga pohvali kao on samog sebe. 

ONA – Ona uživa u divljenju i priznanjima, pa poslovni uspeh za nju mnogo znači. Ubeđena je da su žene bolji radnici, ali im muškarci ne dopuštaju da dođu do izražaja. Obično skriva ogromnu ambiciju, a kao šef iskorišćava muškarce u poslu, da bi ostvarila ono što je naumila. Često zadrta, žena Ovan teško prihvata stvari koje joj ne idu u prilog, pa tera mak na konac, samo da bude po njenom. 

Bik 

ON – Bik sve radi natenane, deluje da nikud ne žuri, ali sve što započne - završi. Podređene hvata na šarm, a nadređene teško podnosi, mada to ne pokazuje. Često se bavi mutnim poslovima, ali ume da pliva i u takvim vodama. Kad osvoji željenu poziciju, teško da će ga neko odatle skinuti. Rođen za trgovinu i poslove sa strancima, a često ima dvostruke ili tajne prihode.

ONA – Pošto obožava novac, žena Bik radiće i posao koji ne voli, ako joj donosi udobnost, zaradu i status. Uvek ljubazna i spremna da pomogne saradnicima, ali do granice koju ona postavlja. Bolje se slaže sa šefovima suprotnog pola, a njen urođeni „njuh“ za biznis često je dovodi u situaciju da bude predvodnik nove ideje koju je ona smislila. 

Blizanci 

ON – On je rođen da radi više poslova istovremeno jer voli raznovrsnost. Nijedan posao nije ispod njegovog nivoa, ako može brzo ili tajno da dođe do novca. Druži se sa saradnicima, posebno suprotnog pola, pa prenosi informacije šefovima koji ga zato često ostavljaju na miru i kada zabrlja. Leže mu poslovi u kojima može stalno da bude u pokretu i uvek na izvoru informacija. 

ONA – Ona je bistra i snalažljiva, pa će uvek naći izlaz iz bilo koje, naizgled, nerešive situacije. Zato je kolege poštuju, a nadređeni joj rado poveravaju „nemoguće misije“. Nervni sistem žene Blizanaca je prenapregnut, pa joj odgovaraju poslovi u kojima njena pažnja može biti rasuta na više stvari istovremeno, a praktičnost doći do punog izražaja (novinar, modni dizajner, prevodilac). 

Rak 

ON – On je rođen za privatni biznis, pogotovo ugostiteljstvo, ali odlično se snalazi i u bilo kom vidu trgovine. Na poslu, privlači simpatije suprotnog pola, pa lako osvaja poene i kod kolega i kod šefova, posebno šefica. Teško ga je nadmudriti, ako se zainati da bude po njegovom, zna da ubaci crv sumnje među saradnike, pa da onda iz prikrajka posmatra kako ko reaguje. 

ONA – Ona je jedna od opasnijih protivnica, ako joj se zamerite na poslu: ogovaraće vas na svakom koraku, a istovremeno će i dalje izvlačiti informacije od vas koje će biti njeno tajno oružje. Koristiće ga u svakoj prilici (na vašu štetu, a u svoju korist) jer Račica je idealna doušnica (što njenom šefu odgovara), pa obično daleko dogura, pogotovo u poslovima gde ima mnogo žena.

Lav 

ON – On sa lakoćom organizuje sebe i svoje obaveze, baš kao i saradnike kojima njegov način ophođenja, u suštini, imponuje. Lav vlada poslom tako prirodno, da su podređeni najčešće polaskani kad im ukaže poverenje. Lav ćutke uči i „krade“ zanat, sve dok ne dosegne položaj koji želi, a onda sve oko sebe iznenadi kad uskoči kao šef. Muškarac Lav je kao radnik veoma uporan, a kao šef - velikodušan. 

ONA – Ona je rođena da bude na vrhu u bilo kojoj profesiji koju izabere, a u suprotnom – postaje zavidna i nezadovoljna. Ume brzo da donese pravu odluku, da pronađe rešenje i preseče kad treba, pa je saradnici poštuju. Mirna, dosledna i čak despotski nastrojena prema neradnicima, Lavica uliva poštovanje kolegama jer je pravična. Koji god posao da radi, najčešće se radi o visokim položajima. 

Devica 

ON – On je idealan radnik u kriznim situacijama jer je pribran kad se drugi uspaniče i nudi praktično rešenje. Često podmeće leđa i tamo gde nije neophodno jer zna da će tako pobrati simpatije šefova koji uvek računaju na njega. Kao radnik lojalan i pouzdan, a kao nadređen rado podučava druge, ponavljajući im bezbroj puta šta, kako i zašto treba da se uradi. 

ONA – Prijatan ambijent i lojalni saradnici su izuzetno važni za ženu Devicu. Pošto uživa u javnim pohvalama, ona voli da iznenađuje šefove neobičnim idejama i predlozima koje oni uglavnom rado prihvataju. Uvek igra na sigurnu kartu, i obično zna kad, šta i kome treba da kaže jer više voli vrapca u ruci, nego goluba na grani. Kao šef, vrlo pravična, a odgovaraju joj intelektualni poslovi i timski rad. 

Vaga 

ON – On je neodoljiva vrdalama, pa sa urođenom ležernošću rešava probleme u hodu, uglavnom koristeći brojne veze i protekcije. Sve dok se ne dokopa željene pozicije u poslu, podnosiće čak i nepravdu na radnom mestu, ali će zato kao šef ispoljiti svoju despotsku crtu. Rado prenosi tračeve nadređenima koji ga zato ostavljaju na miru, a kad zagusti - pobegne na bolovanje. 

ONA – Žena Vaga, kako god se okrene, mora da bude u centru pažnje na poslu, inače će se razboleti - na nervnoj bazi. Ume da se približi kolegama jer deluje poverljivo i otvoreno. Njen način ophođenja imponuje šefovima koji joj često poveravaju poslove koji upravo i zahtevaju stalni kontakt sa saradnicima. Kao šef nije nimalo slatka kao što izgleda, pa se u njoj često krije vuk u jagnjećoj koži. 

Škorpija 

ON – Majstor svakog posla kojeg se dohvati, muškarac Škorpija ne priznaje poraz: hladnokrvan kad se svi uspaniče, a prodoran i nesalomiv kada drugi uzmiču pred problemima. On uvek vlada situacijom, jer njegova moć je u - (samo)kontroli. Kao radnik vredan, pouzdan i izuzetno lojalan (i na svoju štetu), a kao šefu nema mu premca. Leže mu poslovi u vezi sa finansijama, osiguranjem, špedicijom, vojskom i policijom. 

ONA – Izuzetna poslovna žena, često uleće u rizik i u mutnim poslovima jer njena deviza je „bez rizika, nema profita“. Žena Škorpija bavi se poslovima na više strana jer smatra da „ko hoće da se obogati mora da lovi ribu u tri reke istovremeno“. Ona je najveći profesionalac u horoskopu, bez obzira da li je radnik ili šef koji od saradnika očekuje isto, pa im ne pruža drugu šansu, kad jednom pogreše. 

Strelac 

ON – Svaki posao koji podrazumeva putovanja i neprestani kontakt sa osobama koje dolaze iz najrazličitijih sredina, odgovara muškarcu Strelcu. Saradnici cene njegovo samopouzdanje, sposobnosti i poznanstva sa osobama na položaju zahvaljujući kojima završava većinu poslova. Uvek se ulaguje višima od sebe, a kao šef zna da bude pristrasan. 

ONA – Uradiće i nemoguće, najčešće zahvaljujući sopstvenom ugledu i reputaciji jer žena Strelac je neprevaziđen majstor svog posla, ma čime da se bavi. Odgovaraju joj delatnosti u vezi sa turizmom, marketingom i nekretninama. Bolećiva je prema problemima saradnika, ali s druge strane od njih očekuje najveći moguć stepen lojalnosti i odgovornosti u poslu.

Jarac 

ON – Iako nadaren, vredan i kreativan, on će dugo čekati na svojih pet minuta na poslu. Nesebično širi znanje, rado pomaže kolegama i saradnicima i ne razmišljajući hoće li mu neko od njih uopšte uzvratiti na pravi način. Kao šef stremi najvišem položaju u svom zvanju, a leže mu poslovi u vezi sa politikom, i medijima. 

ONA – Njena potreba da prevaziđe urođenu nesigurnost je njena zvezda vodilja u poslu kojim se bavi, a čega god da se lati, žena Jarac mora da uspe. Zato joj se njena predanost, posvećenost i upornost u poslu, uvek isplati, ako ne u finansijskom, onda svakako u društvenom smislu. Prema saradnicima zahtevna do granica (njihove) izdržljivosti, a kao šef se u poslu može meriti jedino sa Škorpijom. 

Vodolija 

ON – Veliki plivač u svim vodama, on obožava da šokira okolinu sposobnošću da se bavi poslovima koji nemaju baš mnogo veze jedan s drugim. Ali, u tome i jeste čar kojom on sebi ubrizgava adrenalinske doze entuzijazma, tako da može da nadmaši potencijalnog konkurenta. Kao podređen voli posao u kojem ima punu slobodu kretanja, a kao šef –punu slobodu odlučivanja. 

ONA – Da njen nervni sistem nije toliko osetljiv, žena Vodolija bila bi gotovo savršena u poslu kojim se bavi, a najbolje joj odgovaraju oni koji imaju veze sa muzikom, modom, arhitekturom, filmom i fotografijom. Odlično barata sa novcem i ume dugoročno da investira. Kao podređena u poslu je vrlo lojalna, a kao šef vrlo zahtevna, mada slaba na porodične probleme svojih saradnika. 

Ribe 

ON – On je prava ajkula na poslu, pa sa nepogrešivom intuicijom oseća svaki naredni korak svog konkurenta. Prema saradnicima je vrlo prilagodljiv, a kao radnik izuzetno vešt i sposoban da prepozna šta donosi zaradu u poslu. Kao šef ume da se ulaguje saradnicima, pa sve od njih dobija, a kao podređen sve uredno 'otkucava' – šefu, pa za njega nema zime. 

ONA – Ako je muškarac Riba ajkula, onda je žena Riba - pirana u poslu: teško ko može da je prevari, a često se pretvara kao da nije primetila podvalu, ali kada se najmanje bude nadao, njen protivnik će nadrljati. Saradnike drži blizu sebe kako bi od njih dobijala informacije, a prema nadređenima se ponaša dovoljno mudro, da oni misle kako je naivna. 

Izvor: conopljanewes.net

Još vesti iz kategorije...

Top