Somborac vlasnik poslednjeg stojadina prodatog iz kragujevačke fabrike (VIDEO)Somborac vlasnik poslednjeg stojadina prodatog iz kragujevačke fabrike

 Jedan Somborac može da se pohvali da je bio vlasnik prvog stojadina, koji je pre skoro pola veka stigao u tај grad. I ne samo to - on je i vlasnik poslednjeg stojadina prodatog iz kragujevačke fabrike. 

Ovaj stojadin poslednji je stojadin koji je prodat u Fabrici automobila Zastava u Kragujevcu. Kupio ga je pre deset godina Somborca Slavomir Dedić i to nakon što je u jednoj televizijskoj emisiji čuo da su u fabrici, koja je već prestala sa radom, ostala još dva neprodata vozila.

Stojadin je pre deset godina plaćen 4.000 evra. Naš sagovornik ovaj automobil koristi kao poslovno vozilo, a za ovih deset godina prešao 1650.000 kilometara.

I još jedna zanimljivost Slavomir Dedić bio je vlasnik i prvog stojadina koji je stigao u Sombor samo nekoliko meseci posle početka proizvodnje novembra 1971. godine. Iako je tada radio u Zastavi u Somboru znalo se ko ima prioritet pri kupovini, ali je uporni Somborac uspeo da dođe do toliko željenog stojadina.

Slavomir Dedić imao je do sada dvadesetak automobila, a među njim je bilo čak osam stojadina. U šali kaže ovog poslednjeg prodaće kada postane oldtajmer.

Izvor: RTV

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…