Dodelom sertifikata završena šesta „Tkačka kolonija“ u StaparuDodelom sertifikata završena šesta „Tkačka kolonija“ u Staparu

Danas je zvanično završena šesta „Tkačka kolonija“ u Staparu dodelom sertifikata učesnicima. Svi polaznici ovogodišnje „Tkačke kolonije“ uspešno su savladali motiv čuvene staparske ruže.

Ovom prilikom dodeljene su i nagrade za dečiji likovni konkurs na temu „Motivi staparskog ćilima“, u organizaciji OŠ „Branko Radičević“, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora. Na konkursu su učestvovala deca osnovnoškolskog uzrasta, a konkurs je bio otvoren za sve škole Zapadnobačkog okruga. Svoje radove poslalo je ukupno 62 učenika, od kojih je 49 uzrasta od 1. do 4. razreda i 13 učenika uzrasta od 5. do 8. razreda.

Po rečima Tijane Francuz, pedagoga u OŠ “Branko Radičević” u Staparu, komisija je imala veoma težak zadatak pošto su svi radovi bili izuzetno dobri: „Naš stručni žiri izdvojio je u konkurenciji od 1. do 4. razreda 3 najbolja rada, dok je u konkurenciji od 5. do 8. razreda izdvojeno 4 rada. Jednostavno nismo mogli komisijski da se dogovorimo koja dva učenika bi izdvojili za treće mesto, tako da imamo dva treća mesta”, rekla je Tijana Francuz.

Šestu „Tkačku koloniju“ u Staparu organizovali su Grad Sombor i Etno mreža u saradnji sa NALED-om i uz podršku ambasada Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, sa ciljem očuvanja kulturnog nasleđa i ekonomskog osnaživanja žena.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…