Poklon knjige somborskoj biblioteci na mađarskom jeziku

* Sekretarijat za Nacionalnu politiku Vlade Mađarske, u saradnji sa Nacionalnim savetom za mađarske nacionalne manjine - u duhu 2021. godine Nacionalnog preporoda, poklonio je 63 publikacije Gradskoj biblioteci "Karlo Bijelicki" u Somboru. Knjige će građanima biti dostupne na odeljenjima u gradu i u ogranku u Bezdanu

U dopisu, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Mr Jene Hajnal, istakao je biblioteke kao mesta važna za zajednicu, za jačanje prijateljskih odnosa i za podizanje nivoa znanja mladih.

Da podsetimo, Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki", po izveštaju na kraju 2020. godine, u svom fondu broji 382.457 knjiga, od kojih je 285.428 naslova na srpskom jeziku, 66.517 na mađarskom i 26.459 na ostalim jezicima. Ovom prilikom Biblioteka se zahvaljuje na obogaćivanju fonda na mađarskom jeziku i ističe koliko su ovakve donacije značajne za sve korisnike.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)


Read full article on Novi Radio Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Moja bitka sa fibromialgijom: Kada te sve boli, a „nije ti ništa“
Moja bitka sa fibromialgijom: Kada te sve boli, a „nije ti ništa“

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.