У Великој скупштинској сали зграде Жупаније у Сомбору данас је одржан састанак партнера на пројекту „Културно наслеђе Дунава као средство развоја локалних могућности и заједничког бренда неповлашћених заједница – DANUrB+“.

Пројекат се спроводи  у оквиру INTERREG ЕУ подунавског прекограничног програма, покренут је 1. јула 2020. године у циљу промоције културног наслеђа и ресурса у подунавским градовима и заједницама. Пратећи образовни програм пројекта обучиће младе о заједничким културним вредностима, подстичући их да открију и цене урбано наслеђе повезано са Дунавом.

Град Сомбор је придружени стратешки партнер Архитектонског факултета у Београду као пуноправног партнера на „DANUrB+“ пројекту. „DANUrB+“ пројекат је велико партнерство од 17 ERDF и 2 IPA партнера и 23 придружена стратешка партнера из шест подунавских држава. Универзитет за технологије и привреду из Будимпеште (ВМЕ) је водећи партнер на пројекту, док ужи круг чине партнерски тимови са Департмана за урбанизам пет универзитета из подунавских земаља, из Братиславе, Будимпеште, Темишвара, Букурешта и Београда.

Испред Града Сомбора присутне је поздравио помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине Синиша Борота.

Учесници састанка, током посете Сомбору, обићи ће и локалитете у граду и насељеним местима које ће се потенцијално уврстити у промотивни АТЛАС одабраних локација земаља учесница у пројекту.


У Великој скупштинској сали зграде Жупаније у Сомбору данас је одржан састанак партнера на пројекту „Културно наслеђе Дунава као средство развоја локалних могућности и заједничког бренда неповлашћених заједница – DANUrB+“. Пројекат се спроводи  у оквиру INTERREG ЕУ подунавског прекограничног програма, покренут је 1. јула 2020. године у циљу промоције културног наслеђа и ресурса у подунавским …

Састанак учесника пројекта „DANUrB+“ с циљем повезивања малих и средњих градова дуж Дунава Read More »


Ceo tekst možete pročitati na 025 info - Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke
Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.