Општина Апатин јуче је угостила дипломатске представнике десетак држава, између осталих и амбасадоре Немачке, Белгије, Израела, Египта, Мексика, Кипра, Камбоџе и Албаније.

Висока делегација имала је прилику да се упозна са историјским знаменитостима и богатим мултикултуралним наслеђем овог панонског града. Посебну пажњу гостију привукле су историја Апатина и сакрална архитектура овог места, а у Музеју Подунавских Немаца сазнали су о прошлости немачке заједнице и видели су ретке артефакте из историје овог краја.

Интересовао их је и пројекат рестаурације апатинске синагоге, а амбасадори су били фасцинирани причом о познатом апатинском композитору јеврејског порекла, Палу Абрахаму.
„Део посете било је и крстарење Дунавом у нашем туристичком бродићу „Апатинка“, где су дипломате имале прилику да виде многе ретке врсте птица које имају станиште у Специјалном резервату природе Горње Подунавље“, рекла је Љиљана Крец из ЈП Марина Апатин.

Делегацију је угостила и Апатинска пивара, где су се амбасадори и дипломатски представници упознали са три века традиције пиварства, а пробали су и различите врсте пива које се производе у овом граду.

„Организација овако комплексне посете није била нимало лак задатак, али верујем да смо успели да представимо нашу општину у одличном светлу и да гости одавде одлазе са изузетно позитивним утисцима. Разговарали смо о потенцијалима за сарадњу у областима туризма, привреде и културе“, рекла је том приликом председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, која је била и домаћин посете.

Дан у Апатину амбасадори су завршили уз апатински рибљи паприкаш, а приређена им је и демонстрација припреме овог познатог јела.

СО Апатин

The post АМБАСАДОРИ ОДУШЕВЉЕНИ АПАТИНОМ, ДУНАВОМ И РИБЉИМ ПАПРИКАШЕМ appeared first on Radio Dunav.


Општина Апатин јуче је угостила дипломатске представнике десетак држава, између осталих и амбасадоре Немачке, Белгије, Израела, Египта, Мексика, Кипра, Камбоџе и Албаније. Висока делегација имала је прилику да се упозна са историјским знаменитостима и богатим мултикултуралним наслеђем овог панонског града. Посебну пажњу гостију привукле су историја Апатина и сакрална архитектура овог места, а у Музеју […]

The post АМБАСАДОРИ ОДУШЕВЉЕНИ АПАТИНОМ, ДУНАВОМ И РИБЉИМ ПАПРИКАШЕМ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke
Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.