Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и подсекретар Секретаријата, Дарко Миланковић, боравили су у радној посети општини Кула, где су се састали са председником општине, Дамјаном Миљанићем и председником Скупштине општине, Владимиром Ђуровићем. Састанку су присуствовали и помоћник председника општине Кула, Страхиња Паравина, начелница Општинске управе, Александра Гаговић и шеф Канцеларије за локални економски развој, Милош Данилов.

На састанку се разговарало о могућностима сарадње у процесу успостављања електронске управе у јединицама локалне самоуправе, о преузимању софтверског решења за управљање документима, што представља велики значај у ефикасној и конструктивној сарадњи између републичких и покрајинских институција.

„Реформом јавне управе повећава се ефикасност, делотворност и економичност рада јединице локалне самоуправе. Ефикасна локална самоуправа јесте крајни циљ трансформације и треба да буде по мери грађана и привреде”, истакао је Радивој Парошки.

У даљем разговору, заменик Парошки затражио је од представника општине да доставе листу приоритетних пројеката, како би Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу могао дати конкретну подршку.

Подсекретар Миланковић рекао је да је разлог радне посете сагледавање реалних потреба и проблема грађана општине Кула, са циљем проналажења конкретних решења.

-На основу анализе ситуације на терену, стратешки ћемо планирати даље активности Секретаријата, како у овој буџетској години, тако и за будући период, закључио је Дарко Миланковић.

Радни састанак је завршен обиласком постројења холандске компаније за производњу воћних садница која послује на територији општине Кула „Севеплант“.


Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и подсекретар Секретаријата, Дарко Миланковић, боравили су у радној посети општини Кула, где […]

Read full article on Kula


Slobodno vreme

Lifestyle

Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke
Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.