Specijalističke ambulante u somborskoj bolnici krenule sa prijemom pacijenataSpecijalističke ambulante u somborskoj bolnici krenule sa prijemom pacijenata

Specijalističko-konsultativne ambulante Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor krenule su sa radom od ponedeljka, 18.maja, 2020. godine. Ambulante se postepeno uključuju u sistem zakazivanja pacijenata kroz IZIS, u zavisnosti od broja pacijenata koji su na internim listama čekanja od početka KOVID-19 pandemije. O tačnoj dinamici rada specijalističkih ambulanti i uslovima zakazivanja građani će pravovremeno biti obavešteni.

Pacijenti koji dolaze na ambulantne preglede potrebno je da se pridržavaju sledećih instrukcija:

-Pacijenti koji imaju povišenu temperaturu i respiratorne simptome (kašalj, kijavica, sekrecija iz nosa, bol u grlu, nedostatak vazduha) ili imaju druge simptome sumnje na KOVID-19 infekciju, ili koji su imali kontakt sa KOVID-19 pozitivnim pacijentima u poslednjih 14 dana, UPUĆUJU se u već ranije formirane respiratorne ambulante Domova zdravlja ili u respiratornu ambulantu Opšte bolnice uz predhodnu najavu.

– Svi pacijenti upućeni kroz IZIS, u specijalističko-konsultativne ambulante, biće pregledani u zgradi specijalističkih ambulanti, ulaz iz Vojvođanske ulice, gde će se vršiti kontrola evidencije zakazanih pacijenata u IZIS-u.

Prilikom dolaska pacijenata na zakazani pregled obavezna je upotreba zaštitne maske i poštovanje mera fizičkog distanciranja (udaljenost, zabrana grupisanja).

Pacijenti trebaju da dođu u tačno zakazano vreme, kako se ne bi pravile nepotrebne gužve.

-Svi pacijenti koji su zakazani na transfuziji, laboratoriji i radiološkoj dijagnostici ulaze preko glavnog ulaza u bolnicu u ulici Sime Matavulja, kako bi se smanjila gužva u krugu bolnice.

Svi hitni pacijenti će se po ranije utvrđenim kriterijumima, primati u bolnicu nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu, u ulici Sime Matavulja.

Za sve pacijente koji se elektivno primaju, pored gore navedenog za prijem na hospitalno lečenje, potrebno je osim laboratorijskih testiranja uraditi i nazofaringelni bris na SARS CoV2 virus koji ne sme biti stariji od 3 dana. Pacijenti koji budu upućeni na dijalizu ili onkološki pacijenti, će se ponovo testirati po utvrđenoj dinamici rukujućih lekara specijalista.

Somborska bolnica apeluje na KOVID ambulante u Domovima zdravlja da izađu u susret pacijentima kako bi na vreme prikupili tražene analize.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…