Somborski polumaraton se trčao širom Evrope – pobednici Nemanja Cerovac i Zorica Kulić!Somborski polumaraton se trčao širom Evrope – pobednici Nemanja Cerovac i Zorica Kulić!

Somborski polumaraton koji je trebao da se trči u nedelju 17. maja po prvi put za četrdeset godina, nije održan usled epidemije bolesti Kovid19. Umesto trkača koji su trebali trčati ulicama ravangrada, održano je virtulano izdanje Somborskog polumaratona, gde su takmičari trčali svako u svom gradu, a preko posebne aplikacije su unosili svoje rezultate.

Tako je više stotina trkača, kao podršku Somborskom polumaratonu, istrčalo 7 odnosno 21 kilometar u skoro svakom gradu u Srbiji, ali i širom cele Evrope, Rusije pa čak i na američkom kontinentu. Pobednik virtualnog Somborskog polumaratona je Nemanja Cerovac iz Atletskog kluba ''Tempo'' Šabac koji je polumaratonsku distancu istrčao za sat vremena i četrnaest minuta, dok je kod dama najbrža bila Zorica Kulić, Ark ''Somaraton'' Sombor sa sat vremena i četrdeset i četiri minuta. Vredi istaći i rezultat mladog somborca Nikole Boce koji je deonicu od 7 kilometara istrčao za 24 minuta i 50 sekundi.

Takođe ovo je bila prilika da po prvi put, počasno, organizatori Somborskog polumaratona, istrče jedan krug po trasi najstarije ulične trke u Srbiji.

Velika podrška koju je dobio Somborski polumaraton jeste čast, ali i obaveza da se odmah krene sa pripremama za 41. Somborski polumaraton koji će se održati 16. maja 2021. godine.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…