У четвртак, 10. јуна, са почетком у 9.30 сати, у улици Лазе Kостића (према Тргу Светог Ђорђа), у оквиру богатог програма културног лета Града Сомбор, КЦ „Лаза Костић“ приказује фантасмагоричну етно арт изложбу на отвореном под називом “Corona”, чији је аутор и фотограф Павел Сурови из Kисача. 

Изложба је део фестивала “Multi-Culti Etnology Fest Sombor 2021” који Kултурни центар “Лаза Kостић” Сомбор организује четврти пут, а први пут у сарадњи са ауторком Etnology Festa, Гогом Грубјешић. Део организације овогодишњег издања фестивала “Multi-Culti Etnology Fest Sombor 2021” такође су Kултурни центар Kисач и Словачки културно-информативни центар из Kисача, а фестивал ће обележити сарадња између два војвођанска града, Сомбора и Новог Сада.

Изложба “Corona” на светским такмичењима награђиваног графичког дизајнера и фотографа Павела Суровог, представља јединствен спој уметности, етнологије, традиције, модерног доба и историјско-националног обележја у домену модног дизајна. Назив изложбе “Corona”, односно “Kруна”, има двојако значење – с једне стране указује на период настанка колекција, алудирајући на период пандемије вируса корона и на одећу краљевског порекла, наиме, Павел Сурови је етнографским истраживањем открио да старе архаичне народне ношње нападно подсећају на краљевску европску одежду.

Сав уметнички сценарио, сценографија, стајлинг, комбинација ношњи, боја, сам чин фотографисања и ретуширање, финални резултати пројекта “Corona”, плод су аутора Павела Суровог тј. његове креативности, имагинације и духовних и филозофских разматрања догађаја и личности кроз историју човечанства. Фотографисане ношње су такође из личне колекције Павела Суровог, за којом је страствено трагао по војвођанским селима. На пројекту “Corona” вредно је радила и Ана Чусова из Бачког Петровца, која је све сакупљене ношње најпре опрала, припремила, уштиркала, испеглала за фотографисање и на крају и облачила све фотографисане манекенке, док је шминку урадила Маја Пуцовски из Бачког Петровца.


У четвртак, 10. јуна, са почетком у 9.30 сати, у улици Лазе Kостића (према Тргу Светог Ђорђа), у оквиру богатог програма културног лета Града Сомбор, КЦ „Лаза Костић“ приказује фантасмагоричну етно арт изложбу на отвореном под називом “Corona”, чији је аутор и фотограф Павел Сурови из Kисача.  Изложба је део фестивала “Multi-Culti Etnology Fest Sombor …

За четвртак у Сомбору заказана етно арт изложба на отвореном Read More »


Ceo tekst možete pročitati na 025 info - Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke
Kako što uspešnije voditi poslovne sastanke

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.