Након прошлогодишње паузе, под слоганом Libertе, еgalitе, fraternitе, solidaritе! (“Слобода, једнакост, братство, солидарност”), од 9. до 13. јуна у Народном позоришту у Сомбору одржаће се традиционални 28. и 29. Позоришни маратон.

Фестивал ће отворити додела награде “Никола Пеца Петровић” за најуспешнијег позоришног менаџера, која се додељује бијенално у знак сећања на управника сомборског позоришта који је овај театар уздигао на значајан уметнички ниво.

Потом ће бити изведене две представе Београдског драмског позоришта, “Кишне капи на врелом камењу” по драми чувеног немачког редитеља Рајнера Вернера Фасбиндера, у режији Југа Ђорђевића и “Пластелин” руског писца Василија Сигарева, у редитељској поставци Марка Торлаковића.

Љубитељима позоришне уметности домаћин ће сутрадан приредити извођење своје најновије продукције, комад “Усамљени запад” ирског драматичара, филмског сценаристе и режисера Мартина Макдоне, у редитељском читању Стефана Гајића. Исте вечери биће одиграна стара хит представа “Важно је звати се Ернест” Оскара Вајлда, редитеља Николе Завишића, Народног позоришта у Београду.

Последњи дан сомборског Позоришног маратона имаће чак пет програма, “Авантуре Пипи Дуге Чарапе” по књизи Астрид Линдгрен, у адаптацији Николе Марковића и Татјане Миланов, “Ко је убио Џенис Џоплин?” у режији Соње Петровић и извођењу Српског народног позоришта из Новог Сада, као и концерт “Брехт није класичан поп” у тандему – Леа Јевтић (вокал и гитара) и Бранимир Зеленчић (гитара). За сам крај биће изведена драма “Трамвај звани жеља” Тенесија Вилијамса, у режији Југа Ђорђевића, Народног позоришта у Сомбору.

Лектира за децу “Бела грива” Ренеа Гијоа, у позоришној верзији редитеља Предрага Стојменовића на репертоару је 11. јуна у матине термину. Истог дана на програму је комад “Гидионов чвор” Џоне Адамс, ауторски пројекат Симониде Мандић и Бојане Милановић из Градског позоришта у Бечеју, а потом и “Кус петлић” чувеног Александра Поповића, у режији Милана Нешковића и извођењу Народног позоришта у Суботици.

  • Једино регионално гостовање биће хрватска комедија “Увијек ће нам остати љубав” према хит комаду “Чорба од канаринца” Милоша Радовића, редитеља Дарија Хајрачека, Казалишта Ругантино из Загреба, најављују у сомборском театру.

Истог дана, 12. јуна, публика ће моћи да погледа представу “64” Тене Штивичић, у режији Алисе Стојановић, где главне улоге тумаче Хана Селимовић и Милош Тимотијевић.


Након прошлогодишње паузе, под слоганом Libertе, еgalitе, fraternitе, solidaritе! (“Слобода, једнакост, братство, солидарност”), од 9. до 13. јуна у Народном позоришту у Сомбору одржаће се традиционални 28. и 29. Позоришни маратон. Фестивал ће отворити додела награде “Никола Пеца Петровић” за најуспешнијег позоришног менаџера, која се додељује бијенално у знак сећања на управника сомборског позоришта који …

Традиционални Позоришни маратон у Сомбору од 9. до 13. јуна Read More »


Read full article on 025 info - Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Upozorenje na prevare: 11 stvari koje treba da izbegavate tokom putovanja
Upozorenje na prevare: 11 stvari koje treba da izbegavate tokom putovanja

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.