Spor oko naziva benda: Prljavo kazalište promenilo ime Spor oko naziva benda: Prljavo kazalište promenilo ime Foto:Marko Vlaovic/ATAImages

Spor oko naziva benda: Prljavo kazalište promenilo ime

Jasenko Houra i Mladen Bodalec zbog sudske zabrane više neće nastupati kao Prljavo kazalište, od sada će se njihov bend zvati Houra Grupa.

Ovo je otkriveno u najavi za Fusion festivalu u Splitu koji se održava 22. i 23. jula, gde je trebalo da nastupe kao Prljavo kazalište. Međutim, na službenim stranicama festivala grupa je najavljena kao Houra Grupa. U najavi je navedena biografija Prljavog kazališta, međutim sada pod novim imenom.

Da podsetimo, problemi su navodno nastali kada je Houra počeo da radi samostalne projekte pod imenom benda, ne poštujući prava jednog od osnivača Tihomira Fileša, zbog čega je slučaj stigao i do suda. Trgovački sud u Zagrebu doneo je privremenu meru kojom Jasenko Houra i Mladen Bodalec više ne mogu da nastupaju pod imenom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivima, ali i pod kojom su primorani da otkažu sve dogovorene aktivnosti pod zaštićenim nazivima.

Pre nekoliko dana otkriveno je da je ćerka Jasenka Houre, Dora Houra postala postala direktorka nove porodične firme "Houra grupa", piše "Jutarnji list".

Sudska mera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište donešena je 1. jula.

- Mogu da potvrdim da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1. 7. 2022. doneo rešenje kojim se određuje privremena mera kojom se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povređuju registrovani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu da pružaju usluge koje se odnose na kulturne delatnosti pod nazivom "Prljavo kazalište", Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i druge aktivnosti pod zaštićenim žigovima, odnosno nazivima - rekla je Kristina Delfin Kanceljak, advokat Tihomira Fileša.

I organizatori zadarskog nastupa, koji su za 30. jul najavljivali veliki koncert Prljavog kazališta, u međuvremenu su obrisali objave povezane s imenom uz objašnjenje da to rade zbog poštovanja sudske odluke.

- Vuk menja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju niko ne može oduzeti na velikom koncertu u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto osim imena benda - napisali su u objavi, prenosi Jutarnji.hr.

Jedan od najvećih i najdugovečnijih bendova s ovih prostora osnovan je pre četiri i po decenije u zagrebačkoj Dubravi, ime je dobio prema epizodi kultnog stripa Alan Ford, a među njegovim osnivačima bili su kumovi Tihomir Fileš i Jasenko Houra, koji se sada sudski spore.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.