Horoskop

Blizanci – opšte karakteristike

Kako ih prepoznati, koji posao im najviše odgovara, kakvi su ljubavnici, s kim se najbolje slažu...

Finansijski i ljubavni problemi

Promenljivost je prava reč za treći znak zodijaka jer predstavlja dve različite strane ličnosti i nikada nećete biti sigurni s kojom ćete se suočiti. S jedne strane, Blizanci su društveni, komunikativni i spremni za zabavu, dok su s druge zamišljeni, ozbiljni, nemirni i neodlučni. Ali, oba Blizanca su sposobna da se dobro prilagode životnom okruženju, zbog čega nikada nije dosadno u njihovom društvu.

Kao vazdušni znak zaokupljen je svim aspektima uma i ima potrebu da ga koristi ne samo za ideje nego i za istraživanje sveta. Blizanci su vođeni Merkurom, planetom koja je simbol komunikacije, pisanja i podučavanja drugih. Zaljubljeni su u reči i ideje, pa ukoliko želite da održite korak s njima morate maksimalno da se potrudite. Sve ih fascinira i interesuje i imaju osećaj kao da nemaju dovoljno vremena da iskuse sve što žele da vide.

Ličnost i karakter

Krasi ih velika inteligencija, brzo donošenje odluka i ogromna radoznalost. Veoma su analitični i obožavaju da uče. Kako su veoma prilagodljivi, prijatno se osećaju u gotovo svakoj situaciji. Sigurni su u svoje talente i sposobnost da razmišljju, a najzadovoljniji su kada mogu da se razmeću pameću. Nikada im ne nedostaje mašte, imaju dovoljno novih ideja i uvek idu u korak s vremenom. Zbog toga ih kroz ceo život prati mladolik izgled.

Veoma su šarmantni, elokventni i najčešće u centru pažnje. Mnogima su veoma simpatični, naročito zbog životnog stava "lako ćemo", kao i zbog velikog smisla za humor.

Ljubav i seks

Blizanci su vatreni ljubavnici, radoznali i uvek spremni na flert. Razgovor koji prethodi ljubavnoj igri je podjednako važan kao i fizički kontakt, i kada se te dve stvari spoje ništa više im ne predstavlja prepreku. Mnogo vremena provešće sa različitim ljubavnicima dok ne pronađu onog pravog koji će im odgovarati i intelektualno i energijom. Da bi osetili potpuno zadovoljstvo potrebno im je veliko uzbuđenje i strast. Kada pronađu savršenog partnera pratiće ga kroz ceo život.

Prijatelji i porodica

Mnogo vremena provode sa prijateljima i porodicom. Ponekad će poželeti da se bave ekstremnim sportovima, ali će ih i kartanje kod kuće zadovoljiti. U svakom slučaju, prijatelja imaju u izobilju. Blizanci vole da komuniciraju, ali bez jasnog toka razgovora brzo će izgubiti interesovanje za komunikacijom. Porodica im je veoma bitna, posebno oni članovi koji su im slični. Prijateljstvo sa braćom i sestrama je uobičajena stvar za Blizance, a vreme provedeno sa njima veoma dragoceno. Porodične obaveze često su izazov za predstavnike ovog znaka, ali uvek umeju da se izbore sa tim.

Karijera i novac

Najviše im odgovaraju poslovi koji podstiču intelekt, na primer posao novinara, pisca, učitelja, umetnika, propovednika, advokata ili trgovca. Blizanci su inventivni i učeni ljudi, a najvažnije je da posao kojim se bave bude dovoljno dinamičan i izazovan. Često ih možete videti okružene gomilom aparata za komunikaciju, laptopom i mobilnim telefonima. Za većinu Blizanaca novac je nužno zlo i neće se mnogo opterećivati razmišljanjem kako da ga zarade.

Negativne osobine

Često se događa da predstavnici ovog znaka započinju nekoliko poslova odjednom, ali na kraju ne završe nijedan. Ponekad, mada vrlo retko, veoma teško se koncentrišu i mogu da budu vrlo površni, pa im je u takvim situacijama dublja analiza nekog problema pravo špansko selo. Osim toga, s vremena na vreme užasno se dosađuju, što je rezultat preterane želje da se stalno zabavljaju. Odgovornost je ponekad misaona imenica za Blizance, pa se dogodi da ono što obećaju ne ispune. Iako izgleda kao da su stručnjaci za mnoge teme, često je to površno. Zbog velike blagoglagoljivosti, obično na prvi pogled ostavljaju bolji utisak o sopstvenom obrazovanju. Previše mislite samo na sebe i svoja zadovoljstva.

Zdravlje

Deo tela koji je u vezi sa ovim znakom su ruke, ramena i pluća. Predstavnici ovog znaka više pažnje bi trebalo da obrate na ove oblasti i da se postaraju da ih zaštite u ovakvoj inkarnaciji. Pluća bi trebalo da budu uvek otvorena i slobodna da bi mogli da uživaju u srećnom i dugom životu.

S obzirom na to da su veoma svestrani i radoznali, često preduzimaju više nego što mogu. Žele da iskuse sve što je tamo negde, ali to ne mogu da ostvare ukoliko su bolesni i umorni. Izazovi nastaju kada predstavnici ovog znaka postanu dvolični ili ne mogu da ostanu verni jednoj ideji, uverenju ili osobi. Umesto što rasipaju energiju bolje je da budu koncentrisani na najvažnije stvari.

Slavne žene rođene u ovom znaku:

Nikol Kidman, Naomi Kembel, Kajli Minog, Adrijana Lima, Anet Bening, Anđelina Žoli, Bruk Šilds, Džoan Kolins, Isidora Dankan, Elizabet Harli, Izabela Rosini, Kortni Koks, Natali Portman, Koraima Tores, Helen Hant, Amelija Vorner, Ana Kurnjikova, Merilin Monro, Jelisaveta Sablić, Bojana Maljević...

Slavni muškarci rođeni u ovom znaku:

Leni Kravic, Morgan Frimen, Džoni Dep, Đuzepe Verdi, Puškin, Tomas Man, Edvard Grig, Igor Stravinski, Žan-Pol Sartr, Rihard Štraus, Džejmi Oliver, Orhan Pamuk, Tom Džons, Lorens Olivije, Garsija Lorka, Donald Tramp, Džejson Petrik, Džojn Vejn, Erol Flin, Klint Istvud, Kolin Farel, Pol Makartni...

Top